Kaaterskill Falls na heftige regen

Kaaterskil Falls NY Travel Blog

 › entry 558 of 1090 › view all entries
De benedenloop

Dat is nog een geluk hebben! Toen ik de afgelopen week in Californië en Nevada was genoot ik daar van superieur weer. Op het zelfde moment was het in New York zeldzaam slecht weer. Van collega's hoorde ik dat het er echt dagen achtereen gehoosd had. En, vandaag, is het weer redelijk mooi weer!

Hoewel zowel ikzelf als Pa en Ma een soort van Jetlag hadden besloten we om toch nog even wat te gaan doen. In een vlaag van optimisme besloot ik ze de Catskills te laten zien, en meer specifiek de Kaaterskill falls

Nu ben ik al meerdere malen bij deze indrukwekkende watervallen geweest (zie hier en hier) maar nog nooit na een week vol met regen.

De bovenloop
En dat was een unieke ervaring. Reeds bij de benedenloop van het complex was het verschil duidelijk te zien. Daar waar je anders een paar simpele sliertjes water ziet met vooral veel rotsen, was er nu een bulderende watermassa waartussen hier en daar een rots zichtbaar was. Zie ook de combi-foto die ik bij deze log heb gevoegd.

Ma vond het beneden al erg mooi en bleef daar relaxed zitten en ontpopte zich ongewild tot een soort toeristen-informatie daar diverse mensen haar van alles kwamen vragen. Pa en ik liepen nog even naar de bovenloop, naar de echte Falls. Ook hier bulderde het water. Je moest nu wel op een afstand blijven, om niet nat te worden of zelfs door het water meegesleurd te worden. Ook de tussenloop, waar ik in Augustus nog met bezoekende Sana was geweest, was onherkenbaar. Daar waar we destijds over de rotsen liepen gutste het water nu met kracht voorbij. Het leverde mooie plaatjes.

Meer foto's hieronder!

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
De benedenloop
De benedenloop
De bovenloop
De bovenloop
De benedenloop
De benedenloop
De bovenloop
De bovenloop
De bovenloop
De bovenloop
De bovenloop
De bovenloop
De middenloop
De middenloop
De middenloop
De middenloop
De benedenloop, boven 25 april 200…
De benedenloop, boven 25 april 20…
Kaaterskil Falls NY
photo by: mdalamers