Kaaterskill Falls

Kaaterskil Falls NY Travel Blog

 › entry 270 of 1090 › view all entries
De benedenloop van de Kaaterskill Falls

Met zulk lekker weer is het gewoon zaak zoveel mogelijk te ondernemen.
En aangezien ik toch in de machtige (en prachtige) Catskill Mountains was wilde ik nu eindelijk wel eens een van dé lokale attracties bezoeken, de Kaaterskill Falls.

Deze, zeer veel geschilderde, waterval ligt verstopt in het bos, maar is met een korte hike en zonder al te veel inspanning te bereiken. Het bijzondere aan de Kaaterskill Falls is dat dit de hoogste waterval van New York State is, Ja! Dus hoger dan de velen malen beroemdere Niagara Falls! Kaaterskill Falls is (zijn?) alleen veel smaller. De waterval is ook nog eens een twee-traps waterval. Oh ja, de naam heeft natuurlijk weer zijn oorsprong uit het Nederlands.

Kaaterskill Falls
Men vermoedt dat de settlers met Kaater (kat) verwezen naar de poema's of bobcats. En kil sloeg op de rivierbedding.

Het liep al tegen de avond en ik moest dus wel voort maken met mijn hike. Op het vertrekpunt was de zon al niet echt zichtbaar meer. Hierdoor kon ik de voeten van de waterval, een stukje waterval dat je vanaf de weg nog wel kunt zien, helaas niet in de zon zien. Ondanks dat, toch een fraai plaatje!

De hike naar boven was, ondanks dat het slechts 75 meter stijgen is, door mijn eerdere wandeling op Shaupeneak Ridge, toch nog wel even aanpoten. Maar opeens hoor dan je behalve het kolken van de beek naast het pad ook het machtige ruisen van de waterval. En, tot mijn grote vreugde baadde de waterval in het prachtige zachte licht van de avondzon.

Hoewel het nog steeds rond de 30 °C was zag ik tot mijn verbazing nog steeds grote plakkaten ijs langs de rotswanden zitten.

Kaaterskill Falls

Hoewel het niet de bedoeling is heb ik, zoals velen al eerder deden, nog een stuk verder geklommen, naar de hoogte van het tweede stuk waterval. Dat was niet zo verstandig, maar wel een big thrill. En aangezien er nog andere wandelaars waren die het ook deden permitteerde ik mij de luxe om de steile wand op te klimmen, steun zoekend op en aan vele boomwortels. De view op de waterval midway was echt de moeite waard. Nu was ook te zien hoeveel ijs onderaan het eerste stuk van de waterval lag.

Weer een mooie herinnering! Meer foto’s hieronder! Deze fake-tekst heb ik toegevoegd om net iets meer regels te genereren zodat deze rare website toestaat

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
De benedenloop van de Kaaterskill …
De benedenloop van de Kaaterskill…
Kaaterskill Falls
Kaaterskill Falls
Kaaterskill Falls
Kaaterskill Falls
De omgeving van de Kaaterskill Fal…
De omgeving van de Kaaterskill Fa…
Kaaterskill Falls
Kaaterskill Falls
Kaaterskill Falls
Kaaterskill Falls
Restanten ijs onderaan de eerste t…
Restanten ijs onderaan de eerste …
Kaaterskil Falls NY
photo by: mdalamers