Jones Beach

Jones Beach Travel Blog

 › entry 522 of 1090 › view all entries

Doordat we de vroege Circle Line boot hadden waren we om 13:00 uur alweer klaar met onze rondvaart (zie vorige weblog entry). Sana had aangegeven graag nog een indruk te krijgen van Long Island. Besloten werd om naar de Bronx te subway-en en daar de auto te pakken en twee sites op Long Island te bezoeken, het huis van Teddy Roosevelt (Sagamore Hill) en Jones Beach.

Ik vind Long Island zeker niet vreselijk maar ik ben er ook geen hele grote fan van, te meer omdat het zeer Nederlandse trekjes heeft. Namelijk: Veel industrie, vol, en,... files. En die laatste troffen ons ook nu weer. We kropen voort over de wegen. Gelukkig ging het rijden op de parallelweg naast de snelweg beter. Met een flinke vertraging belandden we bij Sagamore Hill. Helaas te laat voor de laatste rondleiding.

Dus wandelden we maar wat op het landgoed en kon Sana kennis maken met de skeletten van de typische Horse Shoe Krabben.

Omdat de files terug ook vreselijk zouden zijn besloten we nog even naar Jones Beach te rijden. Jones Beach is een groot State Park (Jones beach State park). Het heeft een strand met een lengte van 13.5 kilometer en ligt op een van de zogenaamde "Barrier Eilanden" voor de zuidkust va Long Island.

Het werd in 1923 bedacht door de al vaker hier genoemde planoloog Robert Moses. Hij ging groots te werk. Zo verplaatste (sloopte) hij een heel dorp, legde een strekdam en een parkway voor de auto's aan. Deze parkeren op giga parkeerplaatsen die bij elkaar zo'n 23.

500 auto's kunnen herbergen. Ook liet hij vele art deco strandgebouwen neerzetten, waaronder een grote watertoren. Kermis-zaken zoals in Coney Island waren verboden.

We kwamen net op tijd aan bij het strand. Toen we het betraden zakte de zon al weg en scheen een mysterieus licht over de zandvlakte. Daarna bood hij een spetterende oranje gloed. En toen,.. werden we door een strandwacht (vriendelijk) van het strand gestuurd. "The beach is closed after sunset!"

Meer foto's hieronder! Deze fake-tekst heb ik toegevoegd om net iets meer regels te genereren zodat deze rare website toestaat dat de bijgesloten foto ook vertoond wordt. Deze fake-tekst heb ik toegevoegd om net iets meer regels te genereren zodat deze rare website toestaat dat de bijgesloten foto ook vertoond wordt. 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Jones Beach
photo by: mdalamers