Jamaica Bay Wildlife Refuge, op de vlucht voor het WK

Jamaica Bay Wildlife Refuge - NY Travel Blog

 › entry 505 of 1090 › view all entries
Nog steeds veel ganzen hier

Een expat collega van mij vroeg of ik zin had om samen met hem en zijn echtgenote een wandelingetje te gaan maken. Ik had al eerder met ze gewandeld in de heuvels van de Hudson Valley. Vandaag kozen we voor een wandeling in een totaal ander landschap, de moeras- en strandgebieden van het al eerder beschreven (zie hier) Gateway National Recreation Area - Jamaica Bay Wildlife Refuge. Onze Nederlandse collega Olga is nog steeds in New York en ook zij was van de partij.

En ja, ik weet dat het vandaag de finale van het WK was, maar geen van ons vieren gaf bijzonder om deze massa hysterie. We gingen gewoon op weg. Ik had het park in Mei tegen het einde van de dag bezocht en kon toen niet de rondwandeling 2,5 kilometer lange trail afronden.

Een bloeiende cactus!
Daar was nu wel tijd voor, bovendien was het licht anders en de natuur inmiddels ook.

Helaas was het mooie strandpad in verband met het broedseizoen van de strand-schildpadden, afgezet. Het licht was helaas ook minder mooi, en de temperatuur flink hoger, maar het gezelschap was absoluut beter! Olga ontpopte zich tijdens een uitrust-moment tot een ware handlezeres en wist me te voorspellen dat ik ondanks dat ik geen auto-ongelukken etc. zou krijgen, toch maar 63 jaar zou worden.

De dag werd afgesloten in Manhattan in een Indonesisch Restaurant, Bali Nusa Indah. Ik nam de rijsttafel. Deze was erg lekker maar de "lay out" verbaasde me enigszins. Geen aparte bakjes, maar alles op een groot bord gedrapeerd.

En het WK? Ach we zagen velen in Oranje shirts rondlopen, veel New Yorkers waren voor Nederland. Maar niemand leek echt teleurgesteld. Er zijn belangrijkere dingen dan voetbal!

Meer foto's hieronder!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Nog steeds veel ganzen hier
Nog steeds veel ganzen hier
Een bloeiende cactus!
Een bloeiende cactus!
Aan het begin van de hike, een iet…
Aan het begin van de hike, een ie…
Nog steeds veel ganzen hier
Nog steeds veel ganzen hier
Ook broedende roofvogels
Ook broedende roofvogels
Jamaica Bay Wildlife Refuge - NY
photo by: mdalamers