Inspiration Point en het Catskill Mountain House

Catskill Mountain House Site - NY Travel Blog

 › entry 378 of 1090 › view all entries
The Escarpment Trail

Willem en Lot zijn nog steeds te gast en het weer is ook nog steeds geweldig. Om meteorologische redenen besloten we nog maar een dagje buiten de grote stad door te brengen. Na de zee en het laagland van Long Island en Connecticut van gisteren leek een wat meer geaccidenteerd terrein ons een goede keuze. Willem had een mooie hike uit mijn hikeboek uitgezocht, een wandeling langs Inspiration Point en de site van het voormalige Catskill Mountain House van 10 kilometer, rondom de 750 meter hoge South Mountain in de Catskill Mountains.

De South Mountain is dan wellicht niet een van de hoogsten der Catskills, zijn flanken zijn echter wel spectaculair steil. Een groot deel van de hike liepen we langs afgronden van vele meters hoog. Met name bij Inspiration Point is deze afgrond spectaculair steil en is het uitzicht fenomenaal.

Drie stages uit de Catskill Mountain House Site

Het Catskill Mountain House:
De wandeling voerde ook langs de plaats van het voormalige Catskill Mountain House. Het Catskill Mountain house was een grand old lady in de hotel-wereld. Het grand hotel werd in 1823 gebouwd en begon zijn service in 1824. Zijn ligging op een 670 meter hoog plateau was uniek en bood de gasten een groots uitzicht. Drie US presidenten en vele rijke New Yorkers waren er te gast. De concurrentie van andere (beter bereikbare) hotels deden het management in 1892 besluiten de firma Otis een funiculair te laten bouwen. Deze was te duur in onderhoud en verviel weer. De business werd steeds slechter en in 1941 draaide het hotel zijn laatste seizoen. Hierna verviel het statige gebouw snel.

South Lake
In 1950 trof een orkaan het hotel en takelde de  hotel-ruïne nog sneller af. In 1962 werd het geheel door de "New York State Department of Environmental Conservation"opgekocht en werd de ruïne afgebrand en opgeruimd. Thans resteren alleen nog het plateau, diverse gravures van vroegere hotelgasten in de stenen rondom de site en natuurlijk het prachtige uitzicht. De NY DEC verbiedt nieuwe hotel activiteit, ergens is dat wel jammer...

Vlak achter het hotel lagen (en liggen) nog twee meren, North en South Lake. Zo aan het einde van de dag waan je je aan de oevers uitkijkend over het perfect spiegelende wateroppervlak van het meer meer in Canada dan in New York. Prachtig!

Meer foto's hieronder!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
The Escarpment Trail
The Escarpment Trail
Drie stages uit de Catskill Mounta…
Drie stages uit de Catskill Mount…
South Lake
South Lake
Bij de afgrond
Bij de afgrond
The Enscarpment Trail
The Enscarpment Trail
The Enscarpment Trail
The Enscarpment Trail
Autumn Art
Autumn Art
South Lake
South Lake
South Lake
South Lake
South Lake
South Lake
South Lake
South Lake
South Lake
South Lake
Catskill Mountain House Site - NY
photo by: mdalamers