Inside de New York Yacht Club

Manhattan Travel Blog

 › entry 394 of 1090 › view all entries
Een detail van de model room

Vandaag had ik de eer om even te gast te zijn op een receptie in de prestigieuze New York Yacht Club. Wikipedia meldt over de NYYC, "The New York Yacht Club is a private yacht club based in New York City and Newport, Rhode Island. Founded in 1844, it is one of the world's most distinguished and influential yachting institutions".

De NYYC heeft diverse locaties in en rond New York gehad. Maar hun huidige Manhattan locatie (ze hebben ook nog een clubhuis aan het water in de staat Rhode Island) op 37 44th Steet is echt prachtig. Het gebouw is ontworpen door Warren en Wetmore, de architecten die ook de buitenkant van Grand Central Station ontworpen hebben.

De NYYC is normaal een besloten gelegenheid met sjieke leden. Burgemeester Michael Bloomberg is een van hen, maar ook (de nu wat minder sjieke) fraudeur Bernard Madoff is (was denk ik) lid.

De voorgevel van het Manhattan NYYC clubhouse
De sjiekte valt binnenin het pad op je. Overal prachtige beeldhouwwerken, vele dure schilderijen van jachten en vele soms levensgrote modellen van zeilboten tot complete drie-masters sieren het pand. De ramen van de grote "model room", de zaal waar ons diner plaats vond, zijn vormgegeven als de ramen die je achterop de oude galjoenen ziet(/zag). (Klik hier om een 360° view van deze kamer te krijgen.)

De receptie vond plaats in "de grill room" een zaal die leek op het ruim van een oud galjoen (klik hier voor overview), het diner was, zoals gezegd, in de meastueuze model room. Het menu: Ceasar Salad,  Filet Mignon met groenten en puré, en als dessert een prachtig buffet met koekjes, chocolade, taart, ijs, en suikerspin, wat hier overigens "cotton candy" heet.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Een detail van de model room
Een detail van de model room
De voorgevel van het Manhattan NYY…
De voorgevel van het Manhattan NY…
Manhattan
photo by: Fitnessguru729