Images of Sleepy Hollow in Autumn

Sleepy Hollow Travel Blog

 › entry 381 of 1090 › view all entries

Ik begon me al bijna zorgen te maken. De bijna vertrouwde vloek die me dit jaar treft dat het regent als ik vrij neem om met gasten wat leuks te gaan doen treft me (na het eerdere riante weer) vandaag toch weer. Op mijn vrije dag gutst de regen tegen de ruiten. Het blijkt echter een behoorlijk lokale depressie te zijn want volgens de weer-sites is het iets naar het noorden beter weer.

Na overleg met gasten Willem en Lot besluiten we om dan toch de Mazda nog maar eens op te zoeken en te vluchten naar het drogere weer in het noorden. Bovendien hadden ze het oude "Nieuw Nederlandse" dorpje Sleepy Hollow ook nog op hun wensenlijstje staan.

Sleepy Hollow, is zoals gezegd een dorpje dat vroeger door de vooral Nederlandse settlers bewoond werd.

De schrijver Washington Irving maakte het dorp legendarisch met de van zijn pen komende legende van de "Headless Horseman" een spookruiter die met zijn afgehakte hoofd in de hand anderen ook een kopje kleiner maakte.

Ik had (zie de link boven) ooit al wat over het kerkhofje geschreven maar was nooit veel verder gekomen dan vlakbij de oude Nederlandse kerk. Het grote kerkhof van Sleepy Hollow heeft echter veel meer te bieden dan grafstenen in oud Nederlandsch. Zeker nu tijdens de herfst is het een prachtige schouwspel van kleuren. Maar ook menig graf is interessant.

En, dat moet gezegd, in het "gezelschap" van de restanten van mensen als Andrew Carnegie, Walter P. Chrysler, Brooke Astor, Washington Irving, Elizabeth Arden, en Thomas J. Watson (van IBM) bevind je je in goed "gezelschap"!!

Meer kerkhofiale impressies hieronder!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Sleepy Hollow
photo by: mdalamers
Resources Reviews