IKEA

Brooklyn Travel Blog

 › entry 132 of 1090 › view all entries
Pakhuis in Red Hook
Ja du kommer inte tro det, men i New York har vi också en IKEA. En helt ny ännu. Förra veckan öppnade! (Ja u zult het niet geloven, maar in New York hebben we ook een IKEA. Een hele nieuwe zelfs. Vorige week geopend!)
 
De Zweedse meubelgigant had al vestigingen op Long Island en in New Jersey maar dat is niet echt even handig en snel te bezoeken. Deze vestiging eigenlijk ook niet, maar het is wel heel leuk! De Ikea is namelijk gevestigd in de wijk Red Hook. Een oude pakhuizenwijk in Brooklyn, een plek waar je nu niet echt snel heen zou gaan. En, omdat het in zo'n uithoek zit zorgt de woongigant voor een gratis Taxiboot vanaf zuid Manhattan!
 
De boot, een moderne fast Ferry,  vaart je in ca.
20 minuten naar Red Hook. Onderweg heb je een riante view op Manhattan, Governors Island, en de oude pakhuizen van Brooklyn. Dat de wijk een boost gekregen heeft van het meubel-walhalla is duidelijk te zien als je er aanmeert bij. De haven is bij de woon-Zweed is prima in orde, oude hijskranen zijn smaakvol gerastaureerd, er zijn gazonen en kunst aangelegd. Maar er pal naast tref je half gezonken schepen, roestend staal en half ingestorte pakhuizen. Heel apart!
 
Binnenin is de interieur-reus net zoals in Nederland. Zodat ik mooi wat (inmiddels genseuvelde) borden bij kon kopen, en mijn geliefde Marabou chocolade.
 
Wachtend op de Ferry terug zit je op een sfeervol terasje met tafeltjes en stoeltjes, alleen de ober ontbreekt nog.... De hijskranen zijn nu verlicht, en als bonus werd er (toevallig) ook een indrukwekkende vuurwerkschow vanaf Liberty Island afgestoken.
 
Op zo'n manier is Ikea écht een uitstapje!
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Pakhuis in Red Hook
Pakhuis in Red Hook
De watertaxi
De watertaxi
Governors Island (voorgrond) en Ma…
Governors Island (voorgrond) en M…
Brooklyn
photo by: missandrea81