IJs en helder zicht.

Silver Mine Lake NY Travel Blog

 › entry 231 of 1090 › view all entries
IJsschotsen in de Hudson, gezien vanaf het viewpoint aan de Palissades Interstate Parkway

Het was weer weekend, en het was weer mooi weer. Dus waarom niet even lekker er op uit?

Het nadeel van de winter is dat de dagen wel er kort zijn. Dus als je nog een stukje wilt hiken is het zaak om niet te ver weg te gaan. Harriman State Park was een goede kandidaat. Het ligt een kleine anderhalf uur rijden vanaf New York. Neen, dat is niet ver weg, dat is dichtbij!!

Het was nog steeds razend koud. En tot mijn verbazing zag ik op de Hudson, ter hoogte van The Bronx, grote platen ijs drijven. Meer upstate was de Hudson op bepaalde stukken zelfs dichtgevroren!

De plek waar ik wilde hiken heet Silvermine Lake, genoemd naar een Spaanse mijn die ooit in de nabijgelegen Black Mountain, in bedrijf was. De regio was ooit een ski-centrum.

View vanaf Black Mountain op het 61 kilomter verder gelegen New York City
In 1936 werd er een piste, compleet met skilift aangelegd, in 1942 werd er zelfs een tweede piste bij gelegd. Sinds 1986 is de piste niet meer in gebruik, te weinig sneeuw. De skilift hangt er nog, volledig verroest, dat wel. Ik vertrok dus op een Ghost Piste, die er niet zo uitzag want er waren velen aan het sleeën.

De hike voerde naar de top van de 355 meter hoge Black Mountain. De koude vrieslucht was ijzig helder. Vanaf daar kon ik namelijk de skyline van New York City prima ontwaren, op 61 kilometer afstand.

Erg mooi!

Meer foto's hieronder! Deze fake-tekst heb ik toegevoegd om net iets meer regels te genereren zodat deze rare website toestaat dat de bijgesloten foto ook vertoond wordt. Deze fake-tekst heb ik toegevoegd om net iets meer regels te genereren

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
IJsschotsen in de Hudson, gezien v…
IJsschotsen in de Hudson, gezien …
View vanaf Black Mountain op het 6…
View vanaf Black Mountain op het …
Silver Mine Lake
Silver Mine Lake
Vlnr: Het Citigroup hoofdkantoor o…
Vlnr: Het Citigroup hoofdkantoor …
Silver Mine Lake NY
photo by: mdalamers