Homeleave - Even naar Frankrijk: Lille, de grote markt

Lille Travel Blog

 › entry 488 of 1090 › view all entries
Marché de Wazemmes

Een van mijn wensen in Frankrijk was het bezoeken van een markt en daar dan heel veel Franse kazen kopen. Nou, die wens werd vervuld. Willem wist in Lille een van de grootste markten van Frankrijk, de Marché de Wazemmes. Elke dins-, donder- en zondag wordt de markt gehouden. Zowel buiten op een groot plein, en omliggende straten, maar ook in een grote markthal die me onmiddellijk aan de markt van Arthur Avenue in The Bronx deed denken.

Voor we ons in het markt-geweld stortten vervoegden we ons eerst nogmaals bij de Grand Place om bij een enorme bakkerij die honderden soorten brood, broodjes en croissants verkocht te ontbijten. Aangekomen bij de markt wist ik niet wat ik zag. Honderden mensen, allemaal lopend in één richting, de markt. Op de markt zelve was er bijna geen doorkomen aan zoveel kopers. Overal stalletjes! Veel groeten en kazen, maar ook stoffen, prullaria, GSMs etc. Ik stortte me op de aanschaf van kazen. De verkoopdame stond met de mevrouw voor mij uitgebreid te kletsen en ik stond me in alle vormen en maten nerveus te maken. Stel je voor dat ze ook zo tegen mij begint.... Het lukte me zowaar om wat kazen te bestellen, hoewel de eerste de beste kaas die ik kocht je volgens Wilem ook gewoon bij Albert Heijn had kunnen kopen.

Bij mijn tweede aankoop, honing, deed ik weer mijn best om Frans te spreken, maar, inmiddels toch al ietwat New Yorks zijnd, ontviel me een "allright" waarop de honing-handelaren onmiddellijk in het Engels overschakelden....

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Marché de Wazemmes
Marché de Wazemmes
Lille
photo by: lamadude