Hiken en bubbelen

Kasteel Neercanne Travel Blog

 › entry 218 of 1090 › view all entries
Kasteel Neercanne

Mijn eerste dagje vakantie.

Waren de afgelopen dagen vooral rommelig geweest. Koffers uitpakken. Dingen bekijken. Je verbazen over het feit dat iedereen hier Nederlands spreekt, er achter komen dat mijn ouders de sloten van het huis veranderd hadden,... etc. etc.

Vandaag was de eerste dag met een leuke vakantie bestemming. Sana en Arnoud hadden mij geïnviteerd om hen te vergezellen naar een relaxed dagje in Thermae 2000 te Valkenburg. Aangezien ik moet afkicken van mijn upstate New York hikes vroeg ik of we eerst even een korte hike konden doen.

Dat liep allemaal wat anders dan gehoopt. Door mijn jetlag versliep ik mij en vertrokken we later dan geplanned. Net na 13:00 uur arriveerden we bij Kasteel Neercanne.

De Duivelsgrot
Dit fraaie oude kasteel, het enige terrassen-kasteel van Nederland ligt nog maar nét in Nederland. Hier dineerde de Euro-top ten tijde van de beroemde verdrag van Maastricht sessies. Wij dineerden er niet, hoewel Sana en Arnoud er wel even toiletteerden, togen wij vrijwel direct de bergen rondom het kasteel in en liepen we langs fraaie wijngaarden, bossen, heuvels , de meanderende Jeker, de Duivelsgrotten tot in het Belgische Neerkanne.

De tijd begon wat te dringen en we wilden toch ook nog genieten van de Valkenburgsche termen, waar we na het nuttigen van de door mij zo gewenste (punt!!) zak friet ook belandden.

"Jaaah!" dacht ik, terwijk ik mij in het warme thermaalwater liet zakken, it's good to be back!

Meer foto's hieronder! De tijd begon wat te dringen en we wilden toch ook nog genieten van de Valkenburgsche termen

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Kasteel Neercanne
Kasteel Neercanne
De Duivelsgrot
De Duivelsgrot
Kasteel Neercanne
Kasteel Neercanne
Rondom Kasteel Neercanne
Rondom Kasteel Neercanne
Wijn-boerderij nabij Kasteel Neerc…
Wijn-boerderij nabij Kasteel Neer…
De Jeker
De Jeker
De rijksgrens
De rijksgrens
Kasteel Neercanne
photo by: mdalamers
Resources Reviews