Hijskraan-ongeluk, vlak voor de deur II

New York Travel Blog

 › entry 118 of 1090 › view all entries
De 91st street zijde van het mijn buurflat

Hier een update over het kraan-incident.

Men weet hier wel wat aanpakken is. Terwijl ik dit schrijf (het is nu 23:15 uur op Zondag 1 juni) heeft men continue aan het opruimen gewerkt.

De nacht van vrijdag op Zaterdag was vol met herrie. De buldozers, hijskranen, vrachtwagens etc. etc. reden af en aan, zo af en toe hoorde je gesleep en geval van massa's staal.
Het hele blok waar de kraan tegenaan gevallen is lijkt ontruimd, des avonds is het hele pand donker.
De supermarkt is weer open, maar mag niet bevoorraad worden. Iets wat ik vrij belachelijk vind. Waarom mogen de TV wagens wel en masse voorrijden en mag een delivery truck niet komen? Anyway hedenavond zag de supermarkt er uit als een Pre-Gorbatchov Russiche supermarkt. Overal lege schappen.

91st street
Ik had de laatste twee bananen! Als dit zo door gaat moet ik voor mijn voer uitkijken naar een andere super.....

De 1st Avenue is nog steeds dicht, gisterenmiddag ging wel de stoep naar 91st street open. Als een professionele ramptoerist ben ik eens gaan kijken. Daarbij hield ik mezelf voor dat ik het recht heb te weten wat al die herrie veroorzaakt die mij uit de slaap houdt.... Bovendien, er komen de hele dag door mensen kijken, ook mensen die hier niet wonen.

De 91st-kant van de buur-flat ziet er indrukwekkend gehavend uit. De bovenste etage is aan gort en hangt over de dakrand. Dan zijn de meeste etages op de balkons na in orde, tot we bij de 4e tot 1e verdiepingen komen. Die zijn weer volledig aan gort.

De locale TV is nog steeds zeer begaan met de zaak, de hele dag zie je wel TV crews staan. Ik ben benieuwd hoe lang men nog bezig is.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
De 91st street zijde van het mijn …
De 91st street zijde van het mijn…
91st street
91st street
Derde verdieping
Derde verdieping
Penthouse
Penthouse
Het wagenpark voor mijn flat
Het wagenpark voor mijn flat
De barriere voor mijn flat is inmi…
De barriere voor mijn flat is inm…
Dit zie ik de hele dag vanuit mijn…
Dit zie ik de hele dag vanuit mij…
New York
photo by: herman_munster