Hell's Kitchen

New York Travel Blog

 › entry 55 of 1090 › view all entries
Hell's Kitchen

Een beruchte wijk van New York was de wijk Hell's Kitchen.

Hell's Kitchen ligt aan de westkant (West Side) van Manhattan, dus aan de Hudson. Vroeger waren daar veel werven, fabrieken en bijbehorende docks. De bewoners van Hell's Kitchen bestond grotendeels uit rauw werkvolk dat toen uit Europa en Puerto Rico kwam. Iedereen die de film West Side Story gezien heeft weet dat de bendes elkaar het leven zuur maakten. Gaandeweg is Hell's Kitchen getemd en tegenwoordig is de oostkant uitgegroeid tot een leuke plek met veel restaurantjes.

Ik was benieuwd hoe het er verder in Hell's Kitchen uit zag en heb dus eens een wandelingetje gemaakt door deze voormalige volkswijk.

Helaas werd ik teleurgesteld. De volkswijk lijkt wel verdwenen. De oostgrens is er nog en dat is inderdaad leuk met al die restaurantjes. De westkant tegen de Hudson aan is of een grote teringzooi met fabrieken of er is een ontwikkeling geweest en tref je er een Convention Centrer of de Pier van de locale Toeristenboot. Tussen al deze zooi staat hier en daar nog een mooi oud residential huis. Maar ik vond het tegenvallen.....

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Hells Kitchen
Hell's Kitchen
Een van de weinig overgebleven loc…
Een van de weinig overgebleven lo…
Een rommelmarkt. Meer rommel dan m…
Een rommelmarkt. Meer rommel dan …
Vroeger stond het vol met deze hui…
Vroeger stond het vol met deze hu…
Viw op Midtown vanuit Hells Kitch…
Viw op Midtown vanuit Hell's Kitc…
New York
photo by: herman_munster