Harlem

New York Travel Blog

 › entry 78 of 1090 › view all entries
Front doors in Harlem

Harlem. Alweer een naam in New York die een Nederlandsche oorsprong heeft. We hebben allemaal denk ik wel op school geleerd dat het van Harlem afkomstig is.

Harlem had een hele tijd een slechte naam. Vroeger was het een no-go-zone.  Met de verbetering van de stad is Harlem ook verbeterd en is het zelfzaan het doorslaan naar een Yuppenwijk. Bill Clinton schijnt er zijn kantoor te hebben en veel panden zijn ware hemels vastgoed-investeerders. Gisteren las ik zelfs in de krant dat een buurt demonstreerde tegen het zoveelste hotel wat men er neer wil gaan zetten.

Ik had, afgezien van de 125th street, Harlem nog nooit bezocht. Maar het moest er een keer van komen. En dat werd dus vandaag.

Brugge of New York?

Met metro C naar 135th straat. Daar werd ik direct aangenaam verrast. Ik stond tussen de luxe herenhuizen, bij een indrukwekkende kerk, een grote heuvel met een park erop en daarop een gebouw dat je eerder in Oxford zou verwachten dan in het Harlem dat ik in gedachten had.  Uit een nabijgelegen kerk klok een fraai Gospelkoor.

Op advies  van de van de ABP (APG) collega's gekregen reisgids ben ik wat gaan zigzaggen rondom Lennox Ave die tevens ook Malcolm X Boulevard heet. En dan kom je ook langs tafereeltjes die ik me wel voorgesteld had. Veel dichtgetimmerde huizen en op sommige plekken zelfs volledige uitgebrande karkassen. Heel vreemd in een stadsdeel waar de prijs per vierkantemeter niet te betalen is....

Daarnaast toch ook veel prachtige huisjes en trappetjes. Vooral de voordeuren konden mij zeer bekoren zoas je op de nevenstaande foto ziet.

Harlem, dichtgespijkerde huizen
Op sommige plekken leek het door de typische puntgeveltjes van de huizen wel of ik in Brugge of Curaçao wandelde. De bovengenoemde Oxford gebouwen beleken overigens een heel universiteits complex te zijn. De associatie was dus zo slecht nog niet.

Ik ben best gecharmeerd van Harlem!

(Zie hieronder voor wat meer foto's)

Daarnaast toch ook veel prachtige huisjes en trappetjes. Vooral de voordeuren konden mij zeer bekoren zoas je op de nevenstaande foto ziet. Op sommige plekken leek het door de typische puntgeveltjes van de huizen wel of ik in Brugge of Curaçao wandelde. De bovengenoemde Oxford gebouwen beleken overigens een heel universiteits complex te zijn. De associatie was dus zo slecht nog niet.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Front doors in Harlem
Front doors in Harlem
Brugge of New York?
Brugge of New York?
Harlem, dichtgespijkerde huizen
Harlem, dichtgespijkerde huizen
Harlem 138th Street
Harlem 138th Street
Harlem
Harlem
Harlem
Harlem
Harlem
Harlem
Harlem
Harlem
Harlem
Harlem
Harlem
Harlem
Je zou denken dat het beeldje bij …
Je zou denken dat het beeldje bij…
OXford of New York?
OXford of New York?
New York
photo by: herman_munster