Hanna komt aanwaaien

Manhattan Travel Blog

 › entry 172 of 1090 › view all entries

Neen, Hanna is niet een bezoekster die langs komt. Nou ja ze kwam wel langs maar dan in groot New York.

Hanna is de tropische orkaan die de afgelopen weken zwaar heeft huisgehouden op vooral Cuba. Daarna boog ze af om netjes langs de Amerikaans oostkust naar het noorden te trekken. "Op naar New York!" zo moet deze stormachtige dame gedacht hebben. Het weerstation had alles netjes voorspeld. En het is dat ik de satellietfoto's met de grote spiraalwolk op TV naar het noorden op zag rukken want Donderdag en Vrijdag waren werkelijk perfecte dagen qua weer. Lekker warm en een hemel zo blauw als azuur. Vrijdagavond ook nog niets aan de hand.

Toen ik zaterdag wakker werd was het weer 100% anders. Het motregende en er hing een dikke grauwe wolkenmassa boven de stad. Een mooie dag voor stofzuigen, de was doen etc.

Een sombere regenachtige view gedurende het bezoek van Hanna
De lucht werd gedurende de dag steeds donkerder en het begon te regenen, harder te regenen, te ho-zen. Op een gegeven moment zag ik het water als een verticale beek langs de muur van de flat naar beneden stromen. Bepaald apart!

 Qua wind leek het niet spectaculair, een gemiddelde herfststorm in Nederland is by far intenser. De schade in New York viel dus ook wel mee.

Het weer trok snel over aan het begin van de avond was het weer alleen nog maar grauw en vochtig. Een mooi moment om des avonds eens naar "An inconvenient Truth" te kijken....

Het meest verbazend van het bliksembezoek van Hanna was wel het komen en gaan. De volgende ochtend was de lucht weer zo blauw als de dag voor Hanna en het leek alsof er niets gebeurd was.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Een sombere regenachtige view gedu…
Een sombere regenachtige view ged…
Manhattan
photo by: Fitnessguru729