Halloween

Manhattan Travel Blog

 › entry 371 of 1090 › view all entries
(foto internet)

Halloween, een oud Keltisch feest, wordt in de VS altijd uitbundig gevierd. Althans, in de grotere steden dan, vorig jaar toen ik op vakantie was in Arizona was er bar weinig van te merken.

Vandaag was ik echter gewoon in New York en daar is het wel even wat anders! Halloween bestaat uit twee onderdelen, één voor de kids en één voor de volwassenen. Het kid-gedeelte bestaat uit groepjes kinderen die verkleed zijn, veelal in monsterachtige uitdossingen, die langs de huizen gaan om te trick or treat-en. Als zo'n kid aanbelt wordt je geachte snoep uit te delen.

Slecht nieuws voor de kids rond Post Toscana, ik was niet thuis.... Ik had namelijk NL-collega Klaas Huizinga, die een week bij APG-US was, op bezoek en wij bevonden ons ten tijde van het "spook-uur" in een heerlijk Cypriotisch restaurant in Queens. Wel zagen we, hoe donkerder het werd,  overal steeds meer grote en kleine mensen verkleed over straat gaan. In de subway stonden we te wachten naast Spiderman, Uncle Sam, een kaktus, een giraffe, etc. In de subway verschenen ineens een grote Egyptische pharaoh met koningin, de Ninja Turtles, diverse Ghostbusters, en menig andere uitdossing.

Deze volwassenen gingen allemaal meedoen aan de Halloween Parade in Greenwich Village, 6th Avenue. Klaas en ik zijn er even wezen kijken. Dat was een groot geworstel om door de menigte heen te komen, maar wel leuk om de vele griezels, maar dus ook de vele niet griezelige verkleedsels te zien.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
(foto internet)
(foto internet)
Manhattan
photo by: Fitnessguru729