Giant Ledge, giant amounts of snow!

Giant Ledge - NY Travel Blog

 › entry 438 of 1090 › view all entries
De weg die ik in moest, geblokkeerd door sneeuw. Geen doorkomen aan

Als je in het stadse New York bent, waar het warmer is en waar alles sneller schoongeveegd wordt, etc. dan upstate, dan vergeet je wel eens dat het upstate allemaal wat anders kan zijn. Dat overkwam mij vandaag. Het weer was werkelijk schitterend dus leek me een mooie wandeling in de Catskills op zijn plaats. In mijn hike boek vond ik een leuke hike, de Tomtom was geprogrammeerd. Rijden maar!

Ik verliet een volledig sneeuwloos, zonnig en bijna warm New York. Maar in New Jersey lagen al reeds aardig wat velden met sneeuw. Tegen de tijd dat ik in de Catskills aangekomen was zag ik dat deze nog diep en diep gehuld waren in een enorm dikke laag sneeuw. Ik vreesde het ergste voor mijn hike. En ja hoor, de weg die naar het trailhead zou leiden hield halverwege op onder een soort van Berlijnse muur aan sneeuw.

View op Catskills
Een laag bijna zo hoog als de auto zelf. Geen optie! Zelfs een Hummer zou hier niet doorheen komen.

Teleurgesteld besloot ik naar Kingston te rijden om daar het oude stadscentrum bij daglicht te bewonderen. Echter op de weg erheen kwam ik langs een mooi geruimde parkeerplaats waar een korte hike naar Giant Ledge, een middelhoge piek met een steile rand, begon. Het trailhead lag verstopt achter een hoge (opgeschovelde) sneeuwberg. Die sneeuw was goed aangeplemd en vormde geen belemmering voor mij om overheen te klimmen. Het pad zag er goed beloopbaar uit. De sneeuw leek ineens maar 20 centimeter diep, tot ik bij een informatie huisje kwam. Dat leek ineens veel kleiner dan anders. Wat bleek, ik liep nog steeds op een dikke 75 centimeter hoge sneeuwlaag, het pad dat ik bewandelde was gemaakt door snowshoe-ers.

Met linker been tot voorbij de knie weggezakt in de sneeuw
(Van die Hiawatha -achtige tennisrackets die je onder je voeten bindt).

De sneeuw was meestal voldoende aangestampt en ingeklinkt om mij te dragen. Maar om de circa 20 stappen zakte ik er door, om dan tot ver voorbij mijn knie in de sneeuw weg te zakken. Erg vermoeiend, en na een uur lopen ook erg nat en koud. Zo ploeterde ik voort, en passant een hoogte van 300 meter overbruggend, tot de Ledge, waar ik getrakteerd werd op een stunning overview van de besneeuwde Catskills. Ik probeerde nog even buiten het pad naar een hoger gelegen top te lopen, een afstand van circa 20 meter, daar heb ik denk ik 20 minuten over gedaan, wat dat was losse sneeuw en die deed mij onverbiddelijk wegzakken.

Terug bij de auto, kon ik mijn schoenen leeggieten en uitwringen. Mijn broek was ook kletsnat. De kachel in de auto dus op max gezet en met half open ramen gereden om een sauna op wielen te voorkomen.

Wel leuk allemaal, maar ik wacht voorlopig toch maar even met hiken tot de dooi zijn werk gedaan heeft!

Meer foto's hieronder!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
De weg die ik in moest, geblokkeer…
De weg die ik in moest, geblokkee…
View op Catskills
View op Catskills
Met linker been tot voorbij de kni…
Met linker been tot voorbij de kn…
Weiland met prikkeldraad
Weiland met prikkeldraad
En nog wel begaanbare weg
En nog wel begaanbare weg
Onderweg
Onderweg
Onderweg
Onderweg
Sneeuw zo hoog opgeshoveld dat de …
Sneeuw zo hoog opgeshoveld dat de…
Normaal kijk je op naar deze borden
Normaal kijk je op naar deze borden
De trailhead, de sneeuw leek niet …
De trailhead, de sneeuw leek niet…
Het ingesneeuwde info bord
Het ingesneeuwde info bord
Trail
Trail
View op Catskills
View op Catskills
View op Catskills
View op Catskills
View op Catskills
View op Catskills
Dikke sneeuwlagen
Dikke sneeuwlagen
Giant Ledge - NY
photo by: mdalamers