Giant Ledge II en Panther Mountain

Giant Ledge - NY Travel Blog

 › entry 507 of 1090 › view all entries
De typische verweerde steensoort die je langs deze hike veel ziet

Zoals eerder vermeld moet ik overmorgen in Ottawa Canada zijn voor het verlengen van mijn visum. Het plan was dat ik er morgen heen zou rijden. Vandaag had ik echter geplanned in de Catskill Mountains te gaan wandelen. En, waarom zou je dan ruim 160 kilometer terugrijden naar New York als je toch naar het noorden moet. Zo boekte ik dus een Motel 6 in Binghamton, zodat ik morgen niet zo ver hoefde te rijden en vandaag relaxed het eerste traject kon afleggen.

Doordat ik toch wat later vertrok werd de geplande wandeling in de Catskills onhaalbaar. Ik kwam wel langs de site van Giant Ledge, een hike die ik op 7 Maart jl. deed in een gigantische vracht sneeuw (zie hier). Het leek me aardig om eens te zien hoe dezelfde hike er zonder sneeuw uit zag. En als de tijd het toe liet wilde ik ook de nabijgelegen 1134 meter hoge Panther Mountain beklimmen.

View vanaf Giant Ledge: Maart en Juli 2010

De trailhead bood al een totaal andere aanblik zo zonder sneeuw, zie de fraaie combi foto's die ik bij deze weblog heb gevoegd. Na een kleine 300 meter gestegen te zijn en een kleine 2,5 gelopen te hebben was ik weer bij de Giant Ledge. Het uitzicht was nóg mooier dan in Maart. De lucht was helderder en de Catskills strekten zich pal voor mij prachtig glooiend uit. De temperatuur van een dikke 30°C contrasteerde ook met de -5° C die ik in Maart meemaakte.

Ik besloot de toch naar Panther Mountain toch maar te maken. Dat hield in eerst 50 meter dalen om daarna nog eens een dikke 200 meter te stijgen en nog eens een 2.5 kilometer lopen. Panther Mountain is zeker niet de hoogste piek van de Catskills. Maar hij behoort wel tot de "Catskill High Peaks", alle 35 bergen hoger dan 1067 meter (3500 ft).

View vanaf Panther Mountain
Hierin neemt hij de 18e plaats in. Een grappige link met Canada is dat researchers van de Royal Astronomical Society of Canada in Ottawa (!!) menen dat net ten noorden van Panther Mountain 375 miljoen jaar geleden een meteoriet ingeslagen is die een krater met diameter van 10 kilometer veroorzaakte. (Zie hier de satellietfoto die inderdaad iets krater-achtigs lijkt te tonen). Hoe het ook zij, het is een mooi gebied en het bood een leuke hike met smashing views!

Meer foto's hieronder (zie ook de vergelijkingsfotos van Maart vs Juli)! Deze fake-tekst heb ik toegevoegd om net iets meer regels te genereren zodat deze rare website toestaat dat de bijgesloten foto ook vertoond wordt. Deze fake-tekst heb ik toegevoegd om net iets meer regels te genereren zodat deze rare website toestaat dat de bijgesloten foto ook vertoond wordt.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
De typische verweerde steensoort d…
De typische verweerde steensoort …
View vanaf Giant Ledge: Maart en J…
View vanaf Giant Ledge: Maart en …
View vanaf Panther Mountain
View vanaf Panther Mountain
View vanaf Giant Ledge
View vanaf Giant Ledge
Giant Ledge, zeer stijle afgronden
Giant Ledge, zeer stijle afgronden
Deze trail marker gaat al enige ti…
Deze trail marker gaat al enige t…
View vanaf Panther Mountain
View vanaf Panther Mountain
View vanaf Panther Mountain
View vanaf Panther Mountain
Bij de trailhead: Maart en Juli 20…
Bij de trailhead: Maart en Juli 2…
Bij de trailhead: Maart en Juli 20…
Bij de trailhead: Maart en Juli 2…
Tijdens de hike: Maart en Juli 2010
Tijdens de hike: Maart en Juli 2010
Giant Ledge - NY
photo by: mdalamers