Gateway National Recreation Area - Jamaica Bay Wildlife Refuge

Jamaica Bay Wildlife Refuge - NY Travel Blog

 › entry 472 of 1090 › view all entries
Wetlands

Gateway National Recreation Area, dit is een enorm stuk natuur in het beheer van de National Park Service. Het ligt in twee staten, New York en New Jersey. Ik bezocht al eerder enkele delen van het gebied, zoals Sandy Hook in New Jersey en eerder vandaag het Floyd Bennett Field.

Het gedeelte in New York bevindt zich op de oostkant van Staten Island en vooral op de zuidwest-kant van Long Island, tussen Coney Island en het John F Kennedy International Airport ingeklemd. Het Jamaica Bay Wildlife Refuge is weer een onderdeel van het Long-Island deel van Gateway National Recreation Area.

Sunset
Het is een vrij vreemde combinatie van natuur met omringende bewoning, vakantiehuisjes, jachthavens, een drukke snelweg en een van de drukste vliegvelden ter wereld. Maar dat maakt kennelijk niet uit want in dit gebiedje van amper 8 bij 13 kilometer barst het van de natuur. Het gebied is een verzameling van zee, land, moeras, kreken en poelen. Qua water is er zout, brak en zoet water. Kortom een waar genot voor vele vogels. Jamaica Bay Wildlife Refuge is elk jaar weer een belangrijke tussenstop voor duizenden water- land en kustvogels tijdens hun migratie-tochten. En voor ornithologen is het een vogel spotplaats van wereldklasse. Naast de vogelwereld is Jamaica Bay Wildlife Refuge ook het thuis voor vele kleine zoogdieren, reptielen, vleermuizen en vlinders.

Omdat ik toch in de buurt was besloot ik ook hier nog maar even een kijkje te nemen. De reis erheen is al een belevenis op zich. Via een bijna 1.

De skyline van Manhattan
5 kilometer lange brug over het water van de baai rijd je het begroeide gedeelte in. Ik stelde me vantevoren een beetje een Loosdrechtse Plassen landschap voor maar het is toch anders. Meer bomen en struiken, maar ook inderdaad veel riet, en polder-achtige omgeving en gecombineerd met de zilte zeelucht. En ja, die dieren zijn er inderdaad! Niet te geloven! Overal zaten vogels. van kleine roodborst-achtigen tot grote ganzen die parmantig rondwaggelden gevolgd door hun kuikens.

De zon begon al onder te gaan dus ik heb een kort rondje gelopen over een pad dat aan de ene kant aan de zee  en aan de andere kant aan een zoetwater meer grenst. De ondergaande zon kleurde het riet en water extra mooi. Na het nemen van een bocht realiseerde ik me ineens weer dat ik in de wereldstad New York was. Want ineens keek ik uit over de zee met in de verte de skyline van Manhattan. Dit in combinatie met de ondergaande zon, leverde dramatische beelden op.

Sunset
Kijk zeker eens naar de andere foto's die onderaan deze log staan! En kijk ook eens via deze link naar een van de foto's die ik in mijn weblog over een vlucht van Amsterdam naar New York heb opgenomen, de foto geeft een mooie lucht-view op Jamaica Bay Wildlife Refuge.

Meer foto's hieronder! Deze fake-tekst heb ik toegevoegd om net iets meer regels te genereren zodat deze rare website toestaat dat de bijgesloten foto ook vertoond wordt. Deze fake-tekst heb ik toegevoegd om net iets meer regels te genereren zodat deze rare website

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Wetlands
Wetlands
Sunset
Sunset
De skyline van Manhattan
De skyline van Manhattan
Sunset
Sunset
Land en zee en verderop alweer New…
Land en zee en verderop alweer Ne…
Broedende gans
Broedende gans
Ganzen-kuiken
Ganzen-kuiken
Ganzen
Ganzen
Wetlands
Wetlands
Wetlands
Wetlands
In de verte kijkt de Empire State …
In de verte kijkt de Empire State…
Sunset
Sunset
Sunset
Sunset
Sunset
Sunset
Bird
Bird
Een vogel uit het reservaat va…
Een "vogel' uit het "reservaat" v…
De skyline van Manhattan
De skyline van Manhattan
Sunset
Sunset
Sunset
Sunset
Jamaica Bay Wildlife Refuge - NY
photo by: mdalamers