Frankrijk!

Paris Travel Blog

 › entry 45 of 1090 › view all entries
De gewraakte foto die de boze luchthaven-mevrouw niet goed vond

Joeux Noël et Bienvenue en France!

Nog steeds aan boord van het vliegtuig werd ik wakker omdat er weer eens iemand op mijn tenen ging staan. Ik realiseerde met dat ik geen gevoel meer in mijn rechter arm had, deze zat bekneld tegen de armleuning van de stoel. Nou ja, ik had kennelijk in ieder geval geslapen!!!!

Geland op Paris Charles de Gaulle moesten we met een vliegtuitrap uitstappen op het platform en met een bus naar de terminal gereden worden. Heel fijn. In de file op de vliegtuitrap in de kou, daarna werd ik zowat tot Frankrijks Misdadiger No. 1 bestempled door een boze vliegveld-dame omdat ik een foto van het vliegtuig maakte. De buschauffeur had, ondanks dat het -4 in de bus was geen zin om te gaan rijden, en toen hij eenmaal reed kon hij er geen genoeg meer van krijgen.

Le train Blue op Garde de Lyon
De ene rotonde na de andere werd heen en weer gereden. Net toen de inmiddels wat lacherig geworden reizigers dachten dat we voor eeuwig verdwaald zouden zijn op het vliegveld werden we bij een deur geparkeerd.

De paspoort controle was snel en efficient, de bagage duurde echter weer bijna een uur. Last in first out ging wel op, mijn koffer kwam er als 3e uit....

Op naar vervoermiddel No. 7 van de reis, de RER metro die me naar Paris Gare de Lyon zou brengen. Alleen reed hij net voor mijn neus weg. En de volgende RER ging maar naar Gare du Nord, waar ik geen idee had hoe ik verder moest, wat was ik verwend door de efficiente New York Subway... Tot overmaat van ramp kwamen er tot drie keer toe allemaal Fransen (Nota Bene) op mij af met allemaal Metro-technische vragen.

Garde de Lyon
.. Ineens moest ik aan de quote van mijn collega Andries Jonsgma denken "Het lijkt wel of ik rondloop met een boord 'Stel al uw vragen hier!'"... Het was in ieder geval wel goed om mijn taalstand even om te zetten van Engels naar Frans!

Enfin uiteindelijk toch op Garde de Lyon aangekomen waar ik ondanks alle vertragingen toch nog een ruime twee uur moest wachten. In de kou. Eerst heb ik enthousiast alle locale sites van de geniale film Mr Bean's Holiday afgelopen. Alleen het beruchte sjieke restaurant Le Restaurant Bleu waar Bean in de film fruits de mer voorgechoteld krijgt durfde ik met mijn grote koffers slepend niet te betreden.

Omdat er verder niets te doen was besloot ik maar wat te gaan wandelen, jawel met mijn grote Valise Bleu.

Metro bij Place de la Bastille
Nou, Parijs en Kerst is geen goede combi. Wat een uitgestorven boel! Nergens wat te doen. Alles lag stil, de restaurants waren dicht, zelf de Mc Donalds waar ik het uiteindelijk maar probeerde.

Na een loeivette friet van een Halal tentje kwam ik verkleumd bij het Gare terug. De trein stond er inmiddels dus het laatste halve uur maar daar gezeten. De verwarming had men uiteraard niet aangezet..... Stel je voor!

Oh genot, de trein vertrok. Met de Tomtom zag ik dat we maar liefst tegen de 150 km/h reden. En ik had de hele wagon voor mezelf! De temperatuur steeg ook en ik begon weer op te leven.

Na een ruime 2 uur reizen door de prachtigste landschappen aangekomen in Montbard waar mijn familie me stond op te wachten met inmiddels vervoermiddel No. 11. Een mooie tocht van een klein uur leidde naar een prachtige boerderij gelegen in een Zuid Limburgs/achtig heuvellandschap aan een prachtig riviertje. Binnen brandde de haard en stonden de hapjes klaar. Laat de kerstgedachte maar beginnen dacht ik nog!!

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
De gewraakte foto die de boze luch…
De gewraakte foto die de boze luc…
Le train Blue op Garde de Lyon
Le train Blue op Garde de Lyon
Garde de Lyon
Garde de Lyon
Metro bij Place de la Bastille
Metro bij Place de la Bastille
De trein die me naar Montbard zou …
De trein die me naar Montbard zou…
Paris
photo by: Sweetski