Even in NL - ZuidAs, New Amsterdam

ZuidAs - Amsterdam Travel Blog

 › entry 313 of 1090 › view all entries
ZuidAs

Ik ben even in Nederland. Na enkele uren vliegen was ik er weer. Ik verbleef op de prestigieuze ZuidAs in Amsterdam Zuid. En zag daar onder andere een gloednieuw gebouw, Symphony, van de gerenommeerde Architect Pi de Bruijn. (Zie volgende log-entry).

Ik verbleef in een appartementen-complex, dat de voor mij in het bijzonder mooie naam "New Amsterdam" draagt.

Gisteren aangekomen in New Amsterdam en een mooi (later leer ik het kleinste) appartement toegewezen gekregen. Een mooie keuken, met alles (broodroosters, messen waar je zo een remake van Hitchcock's Pshycho kunt opnemen, TV, DVD speler, Internet-aansluiting, grote douche, en een computersysteem dat alle lichten, gordijnen, etc.

New Amsterdam - Hal
etc. bestuurt. Deze laatste is zo ingewikkeld dat je er de vreemdste momenten lampen aan en uit floepen, of de gordijnen spontaan openen. Heel (te) high tech! Wat wel wat opmerkelijk is is dat een simpele flessen-opener ontbreekt, en ik stervend van de dorst dus een flesje Spa-water met een mes moet open-pulken. Ook de airconditioning is wegbezuinigd.

Verder heeft het gebouw nog een mooie fitness, sauna en een zwembad. Allemaal vrij aangenaam. Dat mag ook wel, want het ligt in de middle of nowhere. Des avonds is er niets open en moet je of met de tram naar Amsterdam of TV kijken.

De ZuidAs zelve, ook wel de Financial-mile genoemd, doet me aardig thuis in New York voelen. De gebouwen zijn dan wel niet zó hoog maar door de opzet met smalle steegjes ertussen en met de architectuur, komt het aardig in de buurt. Dit is trouwens tevens een teleurstelling. Men gaat zo ver dat in het New Amsterdam gebouw alles in het Engels gaat. Zelf het huurcontract moet in het Engels ondertekend worden, en dat vind ik dus weer ronduit belachelijk!

Meer foto's hieronder.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
ZuidAs
ZuidAs
New Amsterdam - Hal
New Amsterdam - Hal
ZuidAs
ZuidAs
ZuidAs
ZuidAs
ZuidAs
ZuidAs
New Amsterdam - Keuken
New Amsterdam - Keuken
New Amsterdam - Woonkamer
New Amsterdam - Woonkamer
New Amsterdam - Zwembad
New Amsterdam - Zwembad
ZuidAs - Amsterdam
photo by: mdalamers