Europese verkiezingen

New York Travel Blog

 › entry 282 of 1090 › view all entries
Het stemformulier en de knaloranje retour enveloppe

Ha! Nederlandse lezers van mijn weblog, jullie moeten nog, ik heb het al gedaan!.... STEMMEN! Jawel, voor de Europese verkiezingen van 4 Juni!

Ik vind het stemrecht een belangrijke zaak en probeer daar dus altijd gebruik van te maken. Zo ook hier. Via een aanvraagformulier van het Nederlandse consulaat in New York moest ik me aanmelden bij de gemeente Den Haag. Deze gemeente handelt namelijk voor alle niet in Nederland wonende Nederlanders de stemprocedure af.

Het consulaat stuurde het aanvraagformulier naar Den Haag, en begin deze week ontving ik een fraaie enveloppe met daarop de beroemde Haagse Harry Reigâh en er in het bekende stemformulier met uitgebreide stem-instructies in de bus. Gisteravond snel even de stemwijzer doorlopen, me wederom verbaasd over het advies, met werkelijk volledig TE PLETTER gezocht naar een rode pen (je mag namelijk alléén met een RODE pen je keuze maken) en het formulier in de knaloranje verzend-enveloppe gestopt. Deze kon ik naar de burgemeester van Den Haag sturen of afgeven op het consulaat.

Dat laatste deed ik maar. Daar waren ze helemaal verbaasd, ze hadden daar nog geen instructies ontvangen uit Nederland. Kennelijk ben ik de eerst Nederlander in het zorggebied van New York die gestemd heeft.

Nu maar hopen dat de opkomst een beetje fatsoenlijk is. Aan mij heeft het in ieder geval niet gelegen!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Het stemformulier en de knaloranje…
Het stemformulier en de knaloranj…
New York
photo by: herman_munster