Energie besparing

Manhattan Travel Blog

 › entry 207 of 1090 › view all entries
Enige recycle instructie die in mijn flat hangen

Ok, het is dan wel zo dat de VS een grootverbruiker van energie zijn. Energie-consumptie zit diep geworteld in de Amerikaanse maatschappij. En dit veroorzaakt nogal eens frictie met andere delen van de wereld. Dat is allemaal waar.

Echter.... toch wordt alles soms wat eenzijdig beoordeeld. Er zijn namelijk ook kanten die best goed geregeld zijn, en daar hoor je nooit iemand over.... De grootste windmolenparken staan al jaren in de VS. Dat is natuurlijk allemaal relatief gezien de grootte van het land maar toch, probeer in Nederland maar eens een windmolen neer te zetten.....

Afvalscheiding? Dat is hier ook best ver. Waar we in Nederland netjes GFT scheiden en zo af en toe een krant in een papiercontainer lazeren is afvalscheiding hier al veel verder. Ik heb in de flat een bak voor papier, plastic, aluminiumfolie, textiel, karton, blik, etc.

De aankondigingskaart en een van de spaarlampen

Het Kyoto-verdrag.. Klopt. De VS weigerden het te tekenen, maar sommige staten, zoals de 8 Noordoostelijke staten, waaronder New York, hebben het op state level wél getekend!

Energie. Ook daar begint men mee. Diverse bussen van het stadsvervoer hebben technologie die rem-energie omzet in aandrijf-energie. En, vandaag was er binnen Post Toscana (mijn apartementen-complex) een energie-actie. Alle bewoners konden hun bestaande gloeilampen gratis omwisselen tegen spaarlampen. Dat heb ik ook nog niet mee mogen maken in NL.....

Deze fake-tekst heb ik toegevoegd om net iets meer regels te genereren zodat deze rare website toestaat dat de bijgesloten foto ook vertoond wordt.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Enige recycle instructie die in mi…
Enige recycle instructie die in m…
De aankondigingskaart en een van d…
De aankondigingskaart en een van …
Manhattan
photo by: Fitnessguru729