Effe feta halen in Griekenland

Queens Travel Blog

 › entry 64 of 1090 › view all entries
Astoria Ditmars, Queens, New York

Zondag? Dat kan best wel, maar de zon is ver te vinden.

Dus eerst maar even fitnessen, wat ik sind gisteren ook maar weer eens voorzichtig ben gaan proberen. Ideaal zo'n fitness in je appartment building!

Ivm het grauwe weer ga ik een wandeling uit de wandeltochten-gids van de ABP-collega's doen. Martijn hier komt er weer één! Dit is een wandeling die vooral leuk is voor de vele kleine winkeltjes en speelt zich af in het stadsdeel Queens.

Anders dan op JFK en Flushing was ik nog niet echt in Queens geweest. Hoog tijd dus. De keuze viel op een wandeling over Broadway in Astoria Ditmars. Een Griekse wijk.

De straten zijn inderdaad niet bijzonder pittoresk maar er zijn veel winkeltjes met leuke en lekkere zaken. Dé gelegenheid om eens een lekker stuk echte feta ipv het plastic dat men op Manhattan verkoopt aan te schaffen.

Ook nog getuige geweest van een fraai tafereeltje in een winkel waar een klant een artikel kom truilen voor een artikel dat 1 dollar duurder is. De klant wil dit met zijn creditcard betalen. De winkelier, een mannetje van in de 70 of zo, zegt met verbaasde stem dat hij dat niet kan doen.  "Ja maar ik heb geen cash bij me" jammert de klant. "Sir" zegt de winkelier op beheerste toon, "Dan komt u morgen of volgende week gewoon terug en geeft uw mij die dollar dan!".

Hoe een grote stad toch ineens een dorps karakter kan hebben!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Astoria Ditmars, Queens, New York
Astoria Ditmars, Queens, New York
Queens
photo by: wendyxx