Eendjes

Manhattan Travel Blog

 › entry 272 of 1090 › view all entries

Op 2 Maart maakte ik een weblog entry over een speelgoed-eendje dat ik in de badkamer van mijn hotel in Maastricht aantrof. (Zie hier).

Kennelijk heeft deze entry een aantal van mijn lezers zwaar geïnspireerd, of het idee gegeven dat ik ineens een Duck-o-holic geworden ben. Want, vandaag kreeg ik bij thuiskomst van de doorman een mysterieus pakketje uitgereikt. Het douane form vermeldde dat er toys in zaten. Bij het openen bleek het een kadootje van mijn oud gasten, Hester Hendriks en Elianne Visser te zijn. Twee badeendjes, één in Nederlandse kleuren, de ander in VS kleuren.

Ik heb het kleurrijke duo thans op mijn monitor staan. Ik zou ze eens kunnen inschrijven voor een rubber duck race, iets wat in de VS een vrij populair fenomeen is. Trouwens, ik doe voor al mijn weblog entries altijd een klein onderzoekje.

Zo ook hier, de wereld van de rubber eendjes is best fascinerend... Wist u dat:
- De badeendjes in 1970 populair werden dankzij een liedje van Ernie uit Sesamstraat
- Queen Elizabeth van de UK een rubberen eendje in haar bad heeft. (Met opblaasbare kroon)
- Er vele verzamelaars zijn van deze beesten. Het record staat op de naam van Charlotte Lee, die er maar liefst 2583 heeft!
- Er een website voor duck-o-holics is. (www.duckplanet.com)
- Er in Juli hier in New York een rubber eenden verzamelaars conventie wordt gehouden
- Er van diverse bekendheden eendjes gemaakt zijn.. O.a. Elvis, Obama, Clinton en... Beethoven!
- Een vrachtschip in 1992 maar liefst 29.000 eendjes verloor voor de kust van China en dat deze all over de world aanspoelden, o.a. na 15 jaar (!) en ruim 24.000 km (!!) in Engeland. (zie hier)

Hester en Elianne, dank voor de eenden!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Manhattan
photo by: Fitnessguru729