Een orkest !!!!! - Het Downtown Symphony Orchestra

Manhattan Travel Blog

 › entry 365 of 1090 › view all entries

Soms kan het vreemd lopen. Bijna twee jaar lang zoek ik zonder succes naar een orkest om fagot in te spelen. En dan heb ik ineens binnen een tijdspanne van 2 uur twee e-mails in mijn inbox van orkesten die om een fagottist vragen!!!!

Het ene orkest is van een muziekschool, die, nota bene drie blocks achter mijn appartement zit. Het orkest repeteert op zondag en is een soort van orkest cursus. Het andere orkest, het Downtown Symphony Orchestra, is van een orkest dat officieel behoort tot het Borough of Manhattan Community College en repeteert door de week redelijk in de buurt van het werk.

Ik ben er hedenavond maar eens wezen kijken. Het orkest is inderdaad, zoals mijn collega aldaar het noemt, een "true amateur orchestra". Het is niet bepaald een orkest van Utrecht o.i.d. Maar dat geeft niet, men is enthousiast en ik ben al blij dat ik die veredelde kachelpijp weer eens uit de kast te kan halen. Ze hebben me daar direct als 1e fagottist aangenomen.

Op het programma staan drie werken. Een all time American hit: Stars and Stripes Forever van John Philip Sousa, de militaire symfonie (#100) van Joseph Haydn, en de Schotse symfonie (#3) van Felix Mendelssohn. Met dit laatste werk is hier alweer (zie hier) een vreemd soort van toeval ten opzichte van mijn oude Nederlandse orkest, het Orkest van Utrecht, gaande. Want op dit moment heeft het OvU dit werk óók op het programma staan.....

Ons eerste concert is op Veteran's day, het zal mij benieuwen!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Manhattan
photo by: Fitnessguru729