Een onaangename terugreis naar New York

Schiphol Travel Blog

 › entry 222 of 1090 › view all entries

De tijd vliegt. Vandaag was het alweer mijn return reis naar de USA.

Mijn vliegtuig vertrok des middags dus redelijk relaxed, geen gehaast en niet midden in de nacht op.

Pa en Ma taxieden me naar de nationale luchthaven waar het inchecken dankzij de Flying Blue Silver Elite card snel ging en we dus nog even wat konden drinken. Daarna begon de ellende. Bij de immigration koos ik keer op keer de verkeerde rij, dus dat duurde "uren".

Grappig is dat de eerste advertentie die ik in het tax-free gedeelte van Schiphol zag, er nota bene een van APG was.....

In het vliegtuig trof ik achter mij een verschrikkelijk verwend krengig meisje van een jaar of 12. Deze dame was hyper actief, zat geen moment stil en was mateloos gefrustreerd dat het personal TV-tje in de stoel-leuning, MIJN stoelleuning het nog niet deed. Wat logisch was want, zo was dat haar ook verteld, dat zou pas na het vertrek gebeuren. Nadat het krengetje tot drie maal toe de stewardessen horendol gezeurd had over het apparaat besloot ze maar gelijk een sociaal ontspoorde Neanderthaler op het scherpje te gaan rammen. En dus ook op mijn rug-leuning.

Een paar vernietigende blikken van mij hielpen 0,0. Een vriendelijk verzoek leek wel te helpen. Gedurende de reis werd de dame echter steeds actiever en nu vond ze dat ze te weinig ruimte had, wat tot gevolg had dat ze regelmatig con espressione  tegen mijn leuning duwde. Vlak voor de landing, en na diverse verzoeken van zowel mij als mijn buurvrouw, die ook al last van het wicht had, heb ik haar voor mijn doen op bijzonder onvriendelijke wijze gesommeerd op te houden wat zowaar leek te helpen.

Kortom, een vreselijke vlucht! Jammer dat de APG business class regels niet voor expats gelden, ik had flinke heimwee naar de business class...

Na bijna een uur gewacht te hebben op mijn koffers ging alles redelijk OK. De airtrain reed als een zonnetje. En twee metro's en een bus brachtten me efficient naar Post Toscana!

Back home again!

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Schiphol
photo by: Paulovic