Een nieuwe president!

New York Travel Blog

 › entry 230 of 1090 › view all entries
De inauguratie (foto internet)

Elke dag weer word ik trouw gewekt door mijn wekker-radio. Ik heb mijn favoriete radiostation WQXR al vaak genoemd. Het wekt me doorgaans met rustige en relaxte klanken, een pianosonate van Bach bijvoorbeeld. Vandaag echter totaal NIET!

Met veel getter, gehoempa en geoeter draaiden ze de beroemde mars "Stars and Stripes Forever" van John Philip Souza. Langzaam trachtte ik wakker te worden en te besffen wat er aan de hand was. Amper bijgekomen van het gebulder besloot WQXR direct daarna nog een gearrangeerde versie (nota bende door Vladimir Horrowitz) van het daverstuk te draaien. Ietwat draaierig toog ik ten douche. Ineens drong het tot me door, vandaag was de inauguratie van de heer Obama!

De ochtend was hectisch en op mijn afdeling leek het niemand iets te doen.

President Grover Cleveland de 22e and 24e president van de VS (foto Wikipedia)
LEEK! Toen ik beter keek bleek zowat iedereen op internet TV te zitten kijken. Op een klein schermpje heb ik ook even gezien hoe e.e.a. hortend en stotterend plaatsvond, doordat de verantwoordelijke persoon zijn tekst even kwijt was. Een paar dagen later heeft Obama derhalve nogmaals de oath af moeten leggen.

Hiermee werd hij de 44e president (functie) en de 43e (persoon) als president van de VS. In het verleden is president Grover Cleveland ooit eens nogmaals gekozen nadat hij eerst verslagen was. Omdat dat geen herverkiezing was en er een andere president tussen zat, was hij de 22e en 24e president. Wikipedia heeft een mooi overzicht!

Ik hoop dat BAM, zoals Obama in de kranten genoemd wordt, alles kan waarmaken. De eerste berichten (ik schrijf dit twee weken later) zijn veelbelovend!

Dat alles nieuw is voor de Amerikanen bleek ook wel. Ik heb de webmaster van de APG-US website even moeten corrigeren toen ze President Barak Obama op de site had gezet....

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
De inauguratie (foto internet)
De inauguratie (foto internet)
President Grover Cleveland de 22e …
President Grover Cleveland de 22e…
New York
photo by: herman_munster