Een nieuwe Mazda!

Queens Travel Blog

 › entry 530 of 1090 › view all entries

Ik meldde eerder deze week (zie hier) dat ik de rode Mazda heb moeten inleveren omdat de lease verlopen was. Vandaag kon ik de opvolger ophalen. Ik had deze vorige week met veel moeite besteld. Echt waar, het shoppen naar en het bestellen van een auto in de VS is echt verschrikkelijk. De verkopers willen alleen maar verkopen en proberen je continue in alle richtingen te dwingen. En als puntje bij paaltje komt is de geboden prijs ineens toch weer niet mogelijk.

Hoe dan ook na het afwegen van een Ford, Honda, Toyota, Volkswagen en weer Mazda. Viel de keus tóch weer op een Mazda. Ook weer een Mazda 3, maar deze keer het model "Grand Touring" in plaats van "Sport". Feitelijk is dat toch nog steeds hetzelfde, alleen de GT heeft wat extra functionaliteiten en handigheidjes.

Voor wat betreft de kleuren heb ik mij gehouden aan de kleuren-volgorde die ik in Nederland ook had: Rood en daarna "IJsberg Blauw". Dus na de "Copper Red" Mazda die ik deze week inleverde koos ik nu een "Gun Metal Blue" bolide.

Om 10:30 uur sharp liep ik naar de garage in Queens en van verre zag ik al, loodrecht op de stoep geparkeerd, een blauwige Mazda 3 staan. Tot mijn grote genoegen stond er een hele groep mensen bewonderend omheen. De kleur is, tot mijn genoegen, bijna hetzelfde als die van mijn laatste Clio in Nederland.

De financiële afhandeling liep beter dan ik had gevreesd. Bij de vorige auto was er ineens een financieringsprobleem omdat ik een "enge buitenlander" was.

Maar kennelijk heb ik reeds een kredietwaardige naam opgebouwd. Na het tekenen van maar liefst acht documenten (hier en daar met Gods zegen) en een moment van toch nog twijfel toen men het ineens over een zwarte automaat (in plaats van handgeschakeld) had, mocht ik het pand verlaten en plaatsnemen in de bolide. De kentekenplaten van de vorige auto waren inmiddels gemonteerd dus het had direct wat vertrouwds.

Ondanks dat het "dezelfde" auto is, was het toch wennen. De stoel zit anders en ik had in eerste instantie moeite met de stoel-afstelling zodat ik continue met mijn kop tegen het dak zat. De radio was ook een heel ander geval en de info-schermpjes zijn flitsend maar vroegen wel even wat studie. Ik reed naar het vlakbij gelegen Corona Park, waar ik alles op een mooi schaduwrijk parkeerterrein alles eens rustig door kon nemen. Hierna volgde de inauguratie rit naar de Hudson Valley. Ik ben niet ontevreden!

Meer foto's hier onder!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Zo trof ik de auto aan. Loodrecht …
Zo trof ik de auto aan. Loodrecht…
Le op de display, die de lijfspreu…
Le op de display, die de lijfspre…
Queens
photo by: mdalamers