Een lang weekend naar Washington DC: Dag 1 Reis en Rockville

Rockville Travel Blog

 › entry 444 of 1090 › view all entries
Het Legacy Hotel in Rockville MD

Proloog:
Na een lange tijd weblog-stilte is hier dan eindelijk weer een nieuwe entry! Er moesten zelfs enige "vermanende" woorden van NL collega Martijn Busscher aan te pas komen. De zendstilte was vooral door een veelheid aan events op een rij en een gebrek aan tijd om het te verwerken! Here we go!

Een lang weekend naar Washington DC:
Het is Paasweekend. Helaas heeft men in de US geen héél lang weekend, zoals in Nederland, doordat men tweede paasdag hier niet (er)kent. Maar Goede Vrijdag gelukkig wel. En het belooft qua weer een RI-ANT weekend te worden, met veel zon en temperaturen tegen de 30° C.  Mede hierdoor besloot ik, min of meer op de last minute, om iets te gaan doen wat ik al heel lang wilde doen: een weekendje naar de Nation's Capital, Washington DC!

Enkele reis, via de tolwegen van New Jersey, Delaware, Pennsylvania en Maryland is de afstand circa 390 kilometer.

Eén van de prachtige boerderijen in Pennsylvania
Aangezien ik de New Jersey snelwegen haat en ik te gierig was om tol te betalen nam ik een noordelijkere weg via Pennsylvania, 450 kilometer enkele reis. Ik had via internet na vele mislukte pogingen om een budget hotel rond Washington DC te boeken ineens beet bij een vrij sjiek hotel in Rockville in de staat Maryland, dat ook nog eens handig dichtbij een metro-station ligt. (Ja, in Washington heet het niet Subway, maar Metro!)

Om 11:00 uur verliet ik mijn trouwe "Sweet Mary" parkeerplaat in The Bronx en reed ik me vol enthousiasme vast op een vreselijke file op de FDR Drive in Manhattan. Een "mooi" begin dat me ruim een uur kostte! Op de grens van New Jersey en Pennsylvania trakteerde men mij nog eens op een uur file voor de tolpoortjes van een brug.

De hotelkamer
De tol die je economisch betaalt is slechts 75 cents, maar de tol in tijd is veel duurder!

Tot mijn grote genoegen merkte ik dat Pennsylvania de snelheidslimiet van 55 mph, die men vol trots hanteerde (toen ik er 18 jaar gelden voor het eerst was), gelukkig vervangen heeft door 65 mph en kon ik hierna goed opschieten. Rijden door Pennsylvania is leuk, er staan vele prachtige houten boerderijen!

Na Pennsylvania volgde de staat Maryland, een nieuwe staat voor mijn collectie! Iets na 17:00 uur bereikte ik Rockville en bewonderde ik mijn mooie The Legacy Hotel. Het zag er gloednieuw uit en voldeed volledig aan mijn verwachtingen: een mooie schone kamer met een riante flatscreen TV en gratis parkeergarage.

Meer foto's hieronder!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Het Legacy Hotel in Rockville MD
Het Legacy Hotel in Rockville MD
Eén van de prachtige boerderijen …
Eén van de prachtige boerderijen…
De hotelkamer
De hotelkamer
Eén van de prachtige boerderijen …
Eén van de prachtige boerderijen…
View vanuit de hotelkamer op mijn …
View vanuit de hotelkamer op mijn…
Rockville Hotels & Accommodations review
Great hotel near Washington DC
This pleasant hotel has nice, clean and complete rooms, a friendly and helpful staff and a free parking garage. It also features a fitness and a resta… read entire review
Rockville
photo by: Andy99