Een koude dag en ijswandelen bij/op Teatown lake

Teatown Lake NY Travel Blog

 › entry 227 of 1090 › view all entries
Ijskristallen op het lake

Het is echt winter! De temperaturen zijn naar beneden geknald. Het is vijf jaar lang niet meer zo koud geweest. In New York was het afgelopen nacht 13 graden Fahrenheit, dat is -11° C. Dat klinkt niet zo koud, maar voor een grote stad die dichtbij de zee ligt en ook nog eens op practisch zeenieveau, is dat echt heel koud. Upstate, in de bergen zonder de "heat of the city" was het des nachts nog vele malen kouder. En de beruchte "windchill" maakte het alsof het -25° C was.

Ik moest mijn parkeerplek betalen en omdat ik er toen toch was besloot ik toch maar even upstate te gaan kijken. Dat was een leuke ervaring. Vlakbij de stad Ossining ligt het Teatown Lake. Een privé natuurgebied met vele hikes rond een groot meer, lake Teatown.

De bepekelde Mazda

Door de recente sneeuwval was alles weer mooi wit. Ik wist niet hoe sterk het ijs was. Toen ik er mensen op zag lopen moest ik me bedwingen maar ben er niet ook op gegaan. Totdat ik verderop een geveegd stuk ijs zag waarop de plaatselijke bevolking aan het ijshockeyen was. De borden met "Dangeous Ice" waren dicht dus alles was OK. Ik heb me met veel genoegen voor het eerst sinds jaren weer eens op natuurijs begeven. Helaas had ik geen schaatsen bij me.

De hike rond het lake (en af en toe op het lake) heb ik ook nog afgemaakt.

Mijn trouwe Mazda ziet er door alle gepekelde wegen onderhand niet uit, het is een soort roodwitte auto geworden. Ik heb de Mazda ook nog even op zijn wintergedrag getest in Rockefeler State Park. Daar trof ik een volledig lege parkeerplaats die ook nog eens niet gepekeld was. Een mooie plek om eens even hard te remmen, en het stuur hard om te gooien. De Mazda slaagde bijzonder goed. Ik zag dat ik ook nog toeschouwers had. Drie herten stonden onverstoorbaar en vol verbazing naar me te kijken. Tot ik mijn camera pakte natuurlijk, toen draaide ze me hun achterwerk toe. De krengen!

Meer foto's hieronder!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Ijskristallen op het lake
Ijskristallen op het lake
De bepekelde Mazda
De bepekelde Mazda
Teatown Lake, bevoren en besneeuwd
Teatown Lake, bevoren en besneeuwd
Lokale ijspret
Lokale ijspret
Hert in Rockefeller State Park
Hert in Rockefeller State Park
Teatown Lake NY
photo by: mdalamers