Een klein stukje Nederland op Manhattan

Manhattan Travel Blog

 › entry 127 of 1090 › view all entries

Mijn paspoort verloopt volgend jaar september terwijl het visum wat er in zit veel langer geldig is..... Bij aankomst in de VS zag een ijverige border control officer dat en zorgde er resoluut voor dat op mijn entry card als uiterste datum de verloopdatum van mijn pas vermeld werd. Wat moest ik doen? Geen idee....  Dus ik ging maar eens op de site van het Mininisterie van Buitenlandse zaken kijken.

Daar werd ik doorverwezen naar een site van het Nederlandse Consulaat in New York. Typisch Nederlands hoor! De hele site is in het Engels!! Zelfs de sectie: "Dutch Citizens Services". Dat is natuurlijk niet zo'n probleem maar ik kan me daar dus kapot aan ergeren. Is de taal niet een van de culturele zaken van een land, en is het niet de taak van een consulaat dit uit te dragen? Belachelijk! (Ja ik heb er een klacht over ingediend, maar tot nu toe niet veel meer gehoord dan dat men het ook niet weet waarom).

Rockefeller Center met op de voorgrond een "mini" wolkenkrabber van stalen pijpjes.

Maar er zit in New York dus een Nederlands consulaat. En aangezien ik vandaag vrij was en meneer Man op weg naar de metro ineens een digitaal fotolijstje ging aanschaffen (en dat vervolgens weer naar mijn apt ging brengen) toog ik vast even naar het consulaat.

Het zit in het ambitieuze Rockefeller Center, maar dan natuurlijk wel weer in een van de kleinste gebouwtjes...... Je zoekt je helemaal te pletter en alleen door te vragen kom je eindelijk waar je wezen moet. Vervolgens moet je je weer uitgebreid legitimeren en de portier vond het ook nodig om in mijn foto-tas te kijken.

Boven gekomen straalde Beatrix me tegemoet. En de dame aan de receptie kon mijn vragen direct beantwoorden.  Dus in no time stond ik weer buiten. Handig zo'n stukje Nederland in de stad!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Rockefeller Center met op de voorg…
Rockefeller Center met op de voor…
Manhattan
photo by: Fitnessguru729