Een kijkje in Belleayre Ski Center

Belleayre Ski Center NY Travel Blog

 › entry 416 of 1090 › view all entries
Rode, blauwe, gele en witte ijspegels

De Catskill Mountains. Ik heb ze al vaak genoemd, geroemd en beschreven in dit weblog. Ik maakte er wandelingen in alle jaargetijden. Hoewel de hoogste piek "slechts" 1277 meter hoog is, ruim hoger dan de Ardennen, Harz of Sauerland, en de bergen glooiend en begroeid zijn, zijn de Catskills voor mij toch een echt gebergte.

Op de westkant van de  Catskills bevindt zich op de flanken van de ruim 1000 meter hoge Belleayre Mountain zelfs een echt wintersport-gebied, het Belleayre Ski Center. Belleayre wordt beheerd door het New York State Department of Environmental Conservation ook wel simpelweg DEC genoemd. DEC beheert onder andere de Catskills and de Adirondacks, en ziet onder andere toe op jacht, visserij, milieuaspecten, etc.

De ski-activiteiten op Belleayre begonnen al aan het eind van de jaren 1885. Toen liep men omhoog en zocht men zelf een pad door de bossen. In 1947 werd door de staat New York besloten een echt skicentrum te construeren, en Belleayre Ski Center was geboren. Het was een enorm succes en het groeide en groeide. Thans zijn er 47 pistes en 8 liften die jaarlijks ruim 175.000 skiërs bedienen. Onderaan de pistes rijdt men ook nog eens langlauf-loipes op. En voor dat laatste ging ik eens kijken.

Voor de rit erheen koos ik ervoor om eens niet de geijkte tolweg pal noordwaarts te rijden, maar de Catskills vanuit het zuidwesten te benaderen. Een erg mooie route!

Zo kwam ik (zie de vorige weblog) het interessante Neversink Reservoir tegen. Ook zag ik diverse mooie oude barns in de sneeuw staan. Overal langs de route wemelde het van de ijspegels, op het laatst zag ik ze haast niet meer.

Belleayre
Op één plaats echter weer wel. Door de ijzerrijke grond waren de pegels niet alleen wit of blauw, maar ook groen, geel en zelfs rood van kleur. Prachtig.

Tot langlaufen is het niet gekomen. Dat gaat wel gebeuren zodra het weer iets kouder wordt.

Meer foto's hieronder. Deze fake-tekst heb ik toegevoegd om net iets meer regels te genereren zodat deze rare website toestaat dat de bijgesloten foto ook vertoond wordt. Deze fake-tekst heb ik toegevoegd om net iets meer regels te genereren zodat deze rare website toestaat dat de bijgesloten foto ook vertoond wordt. Deze fake-tekst heb ik toegevoegd om net iets meer regels te genereren zodat deze rare website toestaat dat de bijgesloten foto ook vertoond wordt.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Rode, blauwe, gele en witte ijspeg…
Rode, blauwe, gele en witte ijspe…
Belleayre
Belleayre
Een barn in de sneeuw
Een barn in de sneeuw
Groengele ijsegels
Groengele ijsegels
Groengele ijsegels
Groengele ijsegels
Vergelijk de pegels tov de Mazda
Vergelijk de pegels tov de Mazda
Nog een barn
Nog een barn
Belleayre
Belleayre
Belleayre Ski Center NY
photo by: mdalamers