Een flinke klim naar de top van Mount High Point (939 m)

Mt. High Point - Catskill Mountain - NY Travel Blog

 › entry 264 of 1090 › view all entries
Het hoogteverloop, geregistreerd door mijn GPS

Jazeker, het was een zonnige dag en nog lekker warm ook. Dus,... bijtijds opgestaan en met de Mazda naar de Catskill Mountains gereden. Dat is met een afstand van 175 km enkele reis een flinke trip.

Vandaag permitteerde ik me de luxe van de New York Thruway, een tolweg. De langste tolweg van de VS, by the way! In het begin vermeed ik de tolweg, niet zozeer om het geld maar omdat de andere wegen bijna net zo snel zijn en even mooi. Inmiddels heb ik geleerd dat de tolweg toch echt de snelste manier is, te meer omdat op de Thruway de zo trots genoteerde "State Speed limit" van 55 mph (88 kmph) niet aangehouden wordt, maar de in de US meer gangbare 65 mph (105 kmph).

Na een kleine twee uur rijden reed ik bij Kingston de Thruway af en de Catskill Mountains in.

De route naar Mount High Point
Ik had zin in een flinke klim zodat de wandeling van vandaag naar High Point, de 939 meter hoge Mount High Peak zou leiden. Ik had echter mijn huiswerk maar gedeeltelijk gedaan. En merkte bij het lopen dat de berg hoger was dan ik dacht. Niet dat het niet te doen was, maar hier en daar ging het behoorlijk steil omhoog. Uiteindelijk bleek ik een hoogteverschil van een dikke 600 meter overbrugd te hebben. Bijna twee maal de Eiffel-toren, bijna drie maar van zeeniveau naar het hoogste punt in Nederland.

Vermoeiend maar erg mooi! Deze fake-tekst heb ik toegevoegd om net iets meer regels te genereren zodat deze rare website toestaat dat de bijgesloten foto ook vertoond wordt. Deze fake-tekst heb ik toegevoegd om net

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Het hoogteverloop, geregistreerd d…
Het hoogteverloop, geregistreerd …
De route naar Mount High Point
De route naar Mount High Point
Mt. High Point - Catskill Mountain - NY
photo by: mdalamers