Earth Day in Manhattan

Manhattan Travel Blog

 › entry 443 of 1090 › view all entries
De view vanaf mijn dak vóór en na 21:30 uur

Vandaag is het Earth Day. Earth Day is een jaarlijkse sessie waarin men wereldwijd stil staat bij het milieu des werelds. De eerste Earth Day werd door de Amerikaanse vredes-activist John McConnell georganiseerd in 1969. Het is een event van de verenigde naties en wordt derhalve wereldwijd gehouden.

Eén van de hoogtepunten van Earth Day is dat in het tijdframe van (ik meen) 21:00 tot 21:00 uur menig landmark in de wereld de ver- en belichting dooft. In New York zouden dat onder andere de Chrysler Building en Empire State Building zijn, alsmede de East River Bridges. Aangezien ik allen vanaf mijn dakterras kan zie toog ik daar maar eens heen.

Het eerste dat me opviel was de enorme zee aan licht.... De boodschap was kennelijk niet  bij velen overgekomen. De Triboro Bridge, over de East River, was ook een grote Las Vegasiaanse verlichting. Maar inderdaad, de Empire State Building, het Rockefeller Center en nog wat omliggende torens waren inderdaad gedoofd.  En na 21:30 uur kwamen ze langzaam aan weer tot "leven".

Opmerkelijk was een andere toren in die regio, die voor 21:30 fel verlicht was en juist na 21:30 uur doofde (zie rode pijl in de foto).

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
De view vanaf mijn dak vóór en n…
De view vanaf mijn dak vóór en …
Manhattan
photo by: Fitnessguru729