The Dutch Are Coming

New Amsterdam Travel Blog

 › entry 108 of 1090 › view all entries

Met de vertegenwoordiging van Nederland in de pers alhier is het meer dan droevig gesteld!
In de maanden dat ik hier nu vertoef en de maanden dat ik mag genieten van mijn abonnement op de Financial Times is dat denk ik een hele rechtvaardige conlusie.

De kranten staan hier vooral vol met Locaal nieuws, dan een hele tijd niets, dan USA nieuws, dan weer niets, wereldnieuws a la Myanmar.
Over Europa wordt ook veel geschreven, maar dan vooral over de EU en meer financiëel getinte artikelen.
Als je het dan gaat indelen naar landen, dan is UK de absolute winnaar.  Veel hele lange artikelen waarvan ik soms denk, WHO CARES! (Hele artikelen over eeo vage badplaats in Cornwall, etc. Meneer Sarkozy is ook popi, die zie je veel. En af en toe ook nog iets over Duitsland.

Wat heb ik over Nederland gezien? Nou, niet veel. Er wordt wel eens iets vermeld over een tentoonstelling in Amsterdam or Rotterdam. Laatst stond er iets over de gedaalde criminaliteit. Tante Nelie Smit (eurocommissaris) wordt ook nog wel eens genoemd. En dat is het dan wel.

Vandaar dat ik vandaag met stomheid geslagen was dat op de voorpagina van de twee gratis spitskranten (Metro en NY AM) met koeienletter stond "The Dutch Are Coming" vergezeld van een vlag en een levensgrote van Frau Antje op de Brooklyn Bridge.

Neen, geen hernieuwde interesse in Nederland. Gewoon een reclame van Heineken. Verderop in de krant stelden ze met een paginagrote advertentie dat recent ontdekt was dat de verkoop van Manhattan aan de Engelsen ongeldig was en dat de Dutch vandaag een stukje van Manhattan (Amsterdam Avenue) zouden terugclaimen.

Grappig!

 

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
New Amsterdam
photo by: mdalamers
Resources Reviews