Dure boxen

Far Hills Travel Blog

 › entry 110 of 1090 › view all entries
De enorme boxen, ruim 1,5 meter hoog van $60.000

In de weblog van gisteren gaf ik al aan dat Werner (Frohn) niet alleen mijn auto-adviseur is maar ook audio-adviseur. Hij heeft erg veel verstand van alles wat met audio te maken heeft en is ook lid van de "Audiophile Society" een vereniging van, zoals de naam al zegt, audi-liefhebbers.

Eens in de maand is er een meeting van de vereniging en Werner had mij uitgenodigd om mee te gaan. Deze keer zouden er twee boxen gedemonstreerd worden van maar liefst USD 60.000 per paar. Jawel een 6 met 4 (vier) nullen, zestigduizend dollar dus! Daar heb je ook een vette Porsche voor. Maar nu heb je dan wel: "the high end of High End" aan sound systems. "A Coherent Sound Transducer, a unique Beryllium concentric driver, which covers the frequency range from 250 Hz to a staggering 100 kHz." Ik was benieuwd!

Werner pikte me op ergens in Noord Manhattan vlakbij de Gerge Washington Bridge.

De rustieke omgeving in New Jersey
En de reis ging, samen met nog een ander lid van de society, door New Jersey naar een pittoresk in de groen heuvels gelegen vakwerk boerderijtje met historische oude houten balken.
Buiten had men een geweldig lunch buffet met broden van 1,5 meter lang klaar gezet, binnen stonden de twee joekels van boxen opgesteld, elk met een eigen versterker en een kabel van enkele duizenden dollars als verbinding.

Na een zeer lange (bijna 2 uur) lezing van de ontwerper (Andrew Jones), met interessante stukken maar ook veel blabla werd dan eindelijk de demo gegeven. Het klonk zeker fraai, sommige door de leden meegebrachte CD's overtuigden, andere stukken vond ik voor dat bedrag wel tegen vallen.

Voorlopig liggen dergelijke boxen voor mij niet in het verschiet.

Toch was het een leuke en leerzame dag, en was het daarnaast ook leuk om eens wat van The Garden State, New jersey te zien.

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
De enorme boxen, ruim 1,5 meter ho…
De enorme boxen, ruim 1,5 meter h…
De rustieke omgeving in New Jersey
De rustieke omgeving in New Jersey
Far Hills
photo by: mdalamers