Dubbel bezoek, eten bij Miss Maude's in Harlem

Manhattan Travel Blog

 › entry 462 of 1090 › view all entries
Miss Maude's

Dat vulkanen niet alleen as maar ook roet kunnen werpen is denk ik de afgelopen weken niemand ontgaan. De as wordt letterlijk geworpen en daarmee het roet in het eten van menig airline en reiziger...

Stephan, mijn Las Vegas reisgenoot (zie enige weblogs terug), was nadat ik uit Vegas vertrokken was daar nog enige dagen gebleven en had afgelopen donderdag naar nederland zullen vliegen. Maar dat ging mooi niet door. Door de as-uitstoot van de Eyjafjallajökull vulkaan in IJsland was het hele transatlantsiche en Europese vliegverkeer ontregeld. Na vier dagen ballingschap in Vegas kon hij wel op een vlucht naar Newark gezet worden en kon hij hier in New York overnachten.

Vandaag zou echter ook Margreet, kennis uit het Orkest van Utrecht, op bezoek komen. Ze maakt een mega reis door de States en we hadden al weken terug afgesproken om hedenavond wat te gaan eten. Ik wilde al tijden eens een restaurant uit de Lonely Planet in Harlem proberen. Margreet wilde graag in een apart restaurant eten, dus een ideale combi. Het werd Miss Maude's Spoonbread Too, een restaurant geënt op de keuken van het zuiden van de VS. Het restaurant werd opgericht door de dochter van Maude Jean Logan Darden, een dame uit Alabama die beroemd was voor haar recepten.

Het aan de Lenox Avenue in Harlem gevestigde restaurant is vrij simpel qua opzet, het heeft wat weg van een diner. De bediening is ook basic maar vriendelijk. Het eten echter, was geweldig en ook erg gezellig.

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Miss Maudes
Miss Maude's
Manhattan
photo by: Fitnessguru729