Delaware Water Gap - Mount Tammany

Delaware Water Gap - NJ Travel Blog

 › entry 571 of 1090 › view all entries
De Delaware Water Gap Gezien naar huit zuiden. Links New Jersey, rechts Pennsylvania

Meer dan een half jaar geleden bezocht ik de Delaware Water Gap (zie hier), het National Recreation Area op de grens van New Jersey en Pennsylvania. Toen was het heftig besneeuwd en be-ijsd. Vandaag was ik er weer. Deze keer op verzoek van en met mijn gasten Willem en Lot.

Hoewel we al ver in de herfst zitten was het aangenaam weer en de bijbehorende zon liet het ook niet afweten. Het ranger station was deze keer ook open zodat we ons uitgebreid konden laten adviseren. Met gebaseerd op dit advies werd gekozen voor een hike naar Mount Tammany, de 465 meter hoge berg die de oost-kant van de Water Gap vormt. De berg werd genoemd naar het opperhoofd van de Lenni Lenape indianen. Tammany speelde een belangrijke rol bij de totstandkoming van de vrede tussen de Engelse Settlers en de native Indians.

Een van de vele watervallen langs de Applachian Trail

Een mooie hike om de views vanaf de steile helling van de berg. Jammer is alleen de luidruchtige aanwezigheid van de één na langste Interstate (4666 km) van de VS, Interstate 80. De route daalde af via de achterkant van de berg waar gelukkig de auto-geluiden vervangen werden door het aangenamere geruis van beken en watervallen. Een klein stukje van de van de 3507 km lange Applachian Trail bracht ons terug bij de auto. 

Meer foto's hieronder. Deze fake-tekst heb ik toegevoegd om net iets meer regels te genereren zodat deze rare website toestaat dat de bijgesloten foto ook vertoond wordt. Deze fake-tekst heb ik toegevoegd om net iets meer regels te genereren zodat 

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
De Delaware Water Gap Gezien naar …
De Delaware Water Gap Gezien naar…
Een van de vele watervallen langs …
Een van de vele watervallen langs…
Een van de vele watervallen langs …
Een van de vele watervallen langs…
Delaware Water Gap - NJ
photo by: mdalamers