De tijd vliegt... of niet?

New York Travel Blog

 › entry 39 of 1090 › view all entries
De razendsnelle wekker.

Na een dag inruimen was ik ook bij mijn wekker aangekomen. Deze had ik meegenomen omdat ik dacht dat ik deze op een batterij kon laten lopen. De wekker kan namelijk geen 110 Volt aan. Maar dat had ik verkeerd begrepen. De batterij die men in de wekker kan stoppen dient er alleen voor om de tijd door te laten lopen igv een stroomstoring. Het tuut-tuut-tuut gebeuren en het radio zijn gaat alleen met netstroom. For the time being maar even aan de transformator gehangen. En ja hoor, de radio begon netje te spelen en de klok te lopen.

Ik had de klok gelijk gezet en ben verder gegaan met uitpakken. Na enige tijd zag ik dat de tijd vloog, de voor mijn gevoel was er nog geen uur voorbij, maar de klok gaf aan dat we al ruim een uur en 20 minuten verder waren. Vreemd maar het zij zo, dacht ik nog.

Toch eens even getimed met mijn horloge.... En ja hoor. De klok liep inderdaad als een bezetene. De verklaring: in NL hebben we een stroomfrequentie van 50 Hz. In de US ruim 60Hz. En daarom ging mijn wekker zo snel.... Aangezien ik niet om 5 uur des nachts gewekt wil worden, toch maar even een US wekker gekocht....

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
De razendsnelle wekker.
De razendsnelle wekker.
New York
photo by: herman_munster