De terugvlucht - The Openskies Experience.

Schiphol Travel Blog

 › entry 315 of 1090 › view all entries
Een beeld uit het verleden inmiddels weer op Schiphol, de oude huisstijl van KLM

Bij APG NL mogen alle werknemers op vluchten langer dan 4 uur (o.i.d.) business class vliegen. Helaas geldt dat dan weer niet voor de werknemers van APG-US. Hoewel ik destijds in Nederland al diverse malen van Business Class heb afgezien leek het me nu juist een wenselijk ding daar ik erge last van mijn rug had en ik binnen twee dagen na aankomst in New York weer door ging vliegen naar Hawaii.

Men had mij al op de KLM economy geboekt voor ruim USD8000. Wat al een rare prijs is. Toen herinnerde ik me een tip van collega Ger Berns. De firma Openskies vliegt Business Only voor zeer concurrerende prijzen. En inderdaad hun site bood me een ticket voor USD3000. Toch al veel goedkoper dan die USD8000 van KLM. En surprise, bij het boeken bleek er een actie waardoor ik uiteindelijk USD1600 betaalde.

Mid Town Manhattan en Roosevelt Island vanuit vliegtuig
Is dat een Win-Win situatie of niet?

Openskies heeft het perfecte concept. Hun business class doet niet aan fancy lounges op het vliegveld, hun eten is OK maar niet exorbitant. De stoelruimte is echter heel OK en daar gaat het mij om. Wel raar om in een grote Boeing 757 op rij 16 te zitten, wat tevens de laatste rij is.

Alles liep OK, ik was ruim op tijd en kon op het Schiphol Panorama nog even genieten van het unieke PH-BXA KLM toestel. Deze moderne Boeing 737 is destijds i.v.m. het 90 jarige bestaan van KLM overgespoten in de oude huisstijl. De vlucht was aangenaam, ik had twee stoelen voor mijzelf en we kregen een ongewone aanvliegroute over Montréal en de hele Hudson Valley met als toetje een werkelijk Stunning view op Manhattan, Central Park, en... Post Toscana. Ook geen vertraging, wat handig was want mij vakantie reisgenoot Stephan van Gessel vloog diezelfde dag naar New York via Finland, en zou slecht 10 minuten voor mij aldaar aankomen, we hadden dus een meet and greet op JFK afgesproken.

De wetlands vlakbij JFK vanuit vliegtuig

Alles OK dus? Neen!!! Mijn koffer kwam niet opdagen en bleek dus nog in Amsterdam te staan. Met toilet artikelen, veel Hawaii materiaal, en... twee heerlijke stukken Nederlandse kaas...
Ondanks dat Openskies (British Airways) twee hele dagen had om mij koffer na te bezorgen, maakten ze er een puinhoop van en arriveerden deze (uiteraard) 30 minuten NADAT Stephan en ik vertrokken waren voor onze vlucht naar Hawaii....

Openskies vliegt inmiddels niet meer op Amsterdam, een gemis of een zegen?

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Een beeld uit het verleden inmidde…
Een beeld uit het verleden inmidd…
Mid Town Manhattan en Roosevelt Is…
Mid Town Manhattan en Roosevelt I…
De wetlands vlakbij JFK vanuit vli…
De wetlands vlakbij JFK vanuit vl…
Manhattan Upper East Side vanuit v…
Manhattan Upper East Side vanuit …
Post Toscana, in het midden van de…
Post Toscana, in het midden van d…
Een inmiddels beeld uit het verled…
Een inmiddels beeld uit het verle…
Carl Schurz Park
Carl Schurz Park
Schiphol
photo by: Paulovic