De huizen van Vanderbilt en Franklin D. Roosevelt, een Nederlandse bijbel - Bezoek Pa & Ma (II)

Hyde Park Travel Blog

 › entry 356 of 1090 › view all entries
Springwood, het huis van FDR

Ik was ooit al eens in Hyde Park geweest (zie hier). Hyde Park is de vroegere woonplaats van President Franklin Delano Roosevelt, maar ook de multi-miljardair Frederick William Vanderbilt woonden er. De beide woonhuizen (mansions) zijn thans onder beheer van de National Park Service. Zie hier voor Vanderbilt en hier voor FDR). Saillant detail: het was Roosevelt die tekende voor de opname van de Vanderbilt Mansion in de National Park Service.

In beide huizen kun je een leuke rondleiding krijgen door enthousiaste rangers.

Een pagina uit de (Nederlandse)familiebijbel van de Roosevelts
De Vanderbilt Mansion is zo groots en luxe dat het op mij als een ongezellige steenklomp voor kwam. Het huis van Roosevelt, Springwood, heeft iets huiselijkers. Wat met name leuk om te zien is is de privé-lift die de door polio gehandicapte president gebruikte om naar en van de bovenverdieping van het huis te geraken. Aangezien Roosevelt een fobie voor vuur/brand had was de lift een handbediende lift waarin de president dus middels het trekken aan een touw op en neer ging.

Wat ik zelf een van de leukste items vond die tentoongesteld waren is de familiebijbel van de Roosevelts. De familie Roosevelt kwam van oorsprong uit Tholen, Zeeland (NL) en de betreffende bijbel is dus in het (oud) Nederlands. Dezelfde bijbel werd vier maal gebruikt om de eed af te leggen bij zijn inauguratie als president van de VS.

Meer foto's hier onder. Deze fake-tekst heb ik toegevoegd om net iets meer regels te genereren zodat deze rare website toestaat dat de bijgesloten foto ook vertoond wordt.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Springwood, het huis van FDR
Springwood, het huis van FDR
Een pagina uit de (Nederlandse)fam…
Een pagina uit de (Nederlandse)fa…
Het uitzicht van meneer Vanderbilt…
Het uitzicht van meneer Vanderbil…
Vanderbilt Mansion
Vanderbilt Mansion
Hyde Park
Hyde Park
De kas van FDR
De kas van FDR
Bloemen vlakbij het graf van FDR
Bloemen vlakbij het graf van FDR
Een pagina uit de (Nederlandse)fam…
Een pagina uit de (Nederlandse)fa…
Hyde Park
photo by: mdalamers