De eerste auto-tocht

Long Island Travel Blog

 › entry 111 of 1090 › view all entries
Een van de lange bruggen naar de eilanden rond Long Island. Hier Fire Island

Zoals vermeld, sinds afgelopen vrijdag heb ik een mooie lease-auto.

Helaas hebben mijn vaste naamverzinners Wynanda en Laura nog geen naam voor de auto bedacht. Sana wel, en het bakje heet nu dus "Jappie".

Hoewel er regen voorspeld was was het des ochtends nog redelijk weer. Dus gauw aangekleed en naar de metro gerend, halverwegen de wandeling naar de metro ontdekt dat ik mijn metrokaart vergeten was, en weer naar huis gerend, weer naar de metro gerend, de metro gemist, lang gewacht en uiteindelijk in The Bronx, 138th Street -Grand Concourse aangekomen.

De heer Maldonado, de eigenaar van de parkeerplaats, kwam me enthousiast begroeten. "Congratulations with your car. It is beautiful!" meldde hij enthousiast.

Gewapend met een vers gekochte kaart van New York en Long Island begon ik te rijden. Mijn TomTom had ik aan Pa & Ma uitgeleend dus alles moest zelf uitgezocht worden. Iets wat me redelijk te doen leek, zo dacht ik.

Welnu, ik wist inderdaad prima de Queensboro bridge over te komen maar toen begon het dwalen al. Gelukkig was dit nog enigszins bekend terrein, ik kwam dus ook nog goed aan bij de garage waar ik nog wat zaken op moest halen. Daarna door naar Long Island. Dat was al; duidelijk een grotere uitdaging. De wegbewijzering is er duidelijk anders dan ik gewend was en ook niet erg duidelijk. Snelwegen hielden ineens op, gingen zonder het te zeggen ineens anders heten etc. etc. Ik ben wel 15 keer verkeerd gereden, maar gelukkig won ik de battle steeds weer!

Ik had me bij Long Island een prachtige bosrijk gebied voorgesteld, maar dat viel dus tegen. De ene woonwijk, industrial area, auto boulevard, etc. na de andere. Toen ik eindelijk bij de wat minder drukke gedeelten kwam begon het ongenadig hard te regenen en bleken de de beroemde stranden ook nog eens net Nederland en Bretagne te zijn.

Maar het mocht de pret niet drukken. Het ging er om om de auto te leren kennen, en dat is gelukt!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Een van de lange bruggen naar de e…
Een van de lange bruggen naar de …
Long Island
photo by: X_Drive