De dag van de aankopen

New York Travel Blog

 › entry 24 of 1090 › view all entries
BRAVIA KDL-32S3000

Tsja, hoewel NYC veel moois te bieden heeft is het toch ook wel lekker om eens languit op de bank voor de TV te gaan zitten. Maar ja, dan moet je wel zo'n ding hebben natuurlijk.... Meenemen uit NL was geen optie ivm afwijkende netspanning én afwijkend TV systeem.
Ook audio is voor een muziekliefhebber zoals ik geen overbodige luxe.

Wat dat laatste betreft bof ik enorm met een chef als Werner die namelijk een enorme audio-liefhebber is en alles weet van state of the art audio. Hij had een hele research voor mij gedaan op Ebay en uiteindelijk een mooie (en nog eens betaalbare ook) versterker en dito boxen uitgezocht. Omdat je die alleen met een US creditcard kon betalen heeft hij eea ook nog eens voor me voorgeschoten. Eea wordt hopelijk deze week nog geleverd. Daarnaast heb ik van hem ook nog een stroomzuiveraar voor een leuke prijs kunnen overnemen. Erg handig!

Voor de TV had ik zelf wat in gedachte. En op advies van Werner heb ik die TV één maat groter gekocht.. This is the USA, think big!  Dat klonk leuk bij het bestellen. De prijs was ook ideaal de voorwaarde was dat je hem zelf in de winkel ophaalde..... En ja, toen was hij wel weer heel BIG.....

Als een soort wandelend reclamebord voor Sony Electronics liep (strompelde) ik even later door de avenues en streets van New York. Aanvankelijk op ramkoers, maar later al met wat meer souplesse. Eerst naar het hotel, en daarna naar huis, zo was het plan.... Vanaf het hotel zou ik dan maar een taxi nemen. Maar ja, toen het zo ver was, stond er dus een enorme file bij het hotel van taxi-klanten, en daar had ik geen zin in..... DUS ik maar weer in de Reclamebord-modus.

Op straat ging het nog redelijk maar door de drukke hal van Grand Central Station (waar ik altijd in de subway stap) was een ware onderneming. En dan is het toch weer ideaal om in de USA te zijn, in Nederland zou iedereen je in de weg lopen, hier gaat iedereen beleefd aan de kant. Of zou ik er zo gevaarlijk uit hebben gezien?

In de subway zelf keek men ook op, hoewel je toch wel vaker mensen met grote dozen in de subway ziet... Toen kwan de grootste uitdaging... met de grote doos door de tournikettes van de Subway. Nou ik zat dus gigantisch klem. De dame in het hokje van de metro lag helemaal dubbel.

De wandeling van 86th Street/Lexington naar 89thStreet/1st Ave was het zwaarste, bij elk block even rusten...... Daarna kwam ik volledig bezweet aan bij Post Toscana. I made it!

Mijn waarde collega Patrick van Diepen. Die ik dit terloops even gemaild had meldde geheel optimistisch:
Ik vind het dus efficiënt gedrag. Samenvattend:

  • Je hebt gesport
  • Je hebt een echte New York ervaring gehad vanwege verhoogde bewustzijn en wellicht reacties uit je omgeving.
  • Milieu niet extra belast. Je hebt immers geen taxi gepakt.
  • Gevoel van victory, want hij is uiteindelijk thuis gekomen.

Zo is het!

 

misseejjay says:
LOL prachtig verhaal. En hier ook weer zo'n cultuur verschil: in Nederland was je waarschijnlijk helemaal niet heelhuids thuisgekomen...of heelhuids en dan zonder tv. Toen ik in de States was, was het voor mij een hele verademing om weer eens fatsoen mee te maken. Dat maakt het allemaal een stuk prettiger!
Posted on: Mar 13, 2011
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
BRAVIA KDL-32S3000
BRAVIA KDL-32S3000
New York
photo by: herman_munster