De Verrazano-Narrows bridge, de poort van New York

Brooklyn Travel Blog

 › entry 576 of 1090 › view all entries
De Verrazano-Narrows bridge

Ja, het is even stil geweest in weblog-land, druk druk druk! Hoewel gedateerd 4 December, ik schrijf deze entry pas op 19 December... Mijn collega's Martijn en Frans hebben me zelfs tot de orde moeten roepen waarom het zo lang duurt. Frans, Martijn, voila hier weer een editie, speciaal voor jullie!

Vandaag was het de eerste service beurt van de nieuwe Mazda, en dat betekent dat ik de lange reis van The Bronx naar Long Island al gemaakt heb en ik dus altijd iets bekijk op Long Island. Vandaag werd dat de langste brug van New York City. Neen niet alleen de langste van New York, City, de langste van de Staat, de langste van de VS, de langste van Amerika en de achtste van de wereld!! Neen, niet de George Washington Bridge (die staat slechts op de 18e plaats) maar de Verrazano-Narrows Bridge.

De Verrazano-Narrows bridge

De Verrazano bridge is, met een spanlengte van 1298 meter, dus ook langer dan de Golden Gate Bridge (1280 meter) in San Francisco. Nog wat andere gegevens: - genoemd naar de ontdekker van de New York Harbor, Giovanni da Verrazzano, - volledige lengte 2039 meter, - was de langste brug ter wereld van 1964 tot 1981, - twee wegdekken, - 70 meter boven het wateroppervlak, - torens zijn 211 meter hoog, - door de lengte van de brug en de hoogte van de torens moest men corrigeren van de kromming van de aarde, - door de krimp van de kabels in de winter hangt de brug in de winter 4 meter hoger dan in de zomer, - de brug verbindt de boroughs Brooklyn en Staten Island met elkaar, - er moesten 800 huizen gesloopt worden aan de Brooklyn zijde om plaats te maken voor de brug, dat trof 7000 mensen, - tol wordt maar één kant op geheven en is duur (nu USD 11, volgend jaar zelfs USD 13), - het design van de oceaanreus Queen Mary-2 (en menig ander schip) was aangepast zodat de boot onder de brug door kan varen, - de brug is alleen toegankelijk voor auto's, er zijn plannen om een voetgangers strook aan te leggen, de architect van de brug, Othmar Ammann, kan met recht de bruggen-architect van New York genoemd worden, hij ontwierp alle grote moderne hangbruggen van de stad, o.

De Verrazano-Narrows bridge, met de MOL Endowment eronder
a. ook de Washington Bridge en de Triboro Bridge.

Ik kon de auto vlakbij de brug langs de Belt Parkway parkeren en had vandaar, in een snijdend koude wind, een prachtige view op de reus. Hij is dan wel lang, mooi vind ik hem niet echt. De Golden Gate, Triboro, Bear Mountain en Washington Bridges hebben veel meer karakter.

Toen ik kleumend over de zee uitkeek voer net het containerschip "MOL Endownment" uit. Het is één van de schepen uit de vloot van de rederij die mijn spullen naar de VS overgevaren heeft. Nog een grappig toeval, volgens de schepen-track-website (MarineTraffic.com) was de boot onderweg naar Antwerpen, en zou dus eerst door Nederland varen.

Meer foto's hieronder!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
De Verrazano-Narrows bridge
De Verrazano-Narrows bridge
De Verrazano-Narrows bridge
De Verrazano-Narrows bridge
De Verrazano-Narrows bridge, met d…
De Verrazano-Narrows bridge, met …
De Verrazano-Narrows bridge
De Verrazano-Narrows bridge
Het pad van de MOL Endowment zoals…
Het pad van de MOL Endowment zoal…
Brooklyn
photo by: missandrea81