De Unisphere van Queens. Nu mét fonteinen!

Corona Park New York City - NY Travel Blog

 › entry 531 of 1090 › view all entries
De Unisphere, met op de achtergond de 'Tent of Tomorrow" het oude NY State pavillion

Vorig jaar in November was ik in Flushing Meadows Corona Park in (zie hier). Ik liep toen langs de spaarzame overblijfselen van de ooit zo grootse van de Wereldtentoonstelling uit 1964. Eén van deze items is de grote roestvrijstalen unisphere. De sphere was tijdens de tentoonstelling het centrale punt van het terrein. Thans is het het icoon van de Borough of Queens.

De volledige roestvrij stalen wereldbol is 43 meter hoog en heeft een diameter van 37 meter. Het is nog steeds de grootste globe ter wereld. Het gevaarte werd aangeboden door de United States Steel Corporation en werd gebouwd door de American Bridge Company.

De Unisphere ten tijde van de tentoonstelling (Foto: www.nostalgictimewarp.com)
De plek van de unisphere is precies dezelfde als waar tijdens de eerste wereldtentoonstelling (1939) de Trylon en Perisphere stonden.

De globe is omring door vele fonteinen. De gedacht is dat het spuitende water het fundament van de bol moet verhullen, zodat het lijkt of de globe echt zweeft. Helaas zijn die fonteinen het grootste deel van het jaar buiten werking. Maar zo rond de US Open, die weldra van staart gaan, worden ze weer in werking gesteld. En, terwijl ik vandaag mijn vers opgehaalde nieuwe auto even parkeerde in Corona Park, viel me op dat ze nu inderdaad weer spuiten. Er was één of ander evenement aan de gang met veel standjes, eten en drukte. Het voelde weer even alsof de Wereldtentoonstelling weer terug was....

Meer foto's hieronder! Deze fake-tekst heb ik toegevoegd om net iets meer regels te genereren zodat deze rare website toestaat 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
De Unisphere, met op de achtergond…
De Unisphere, met op de achtergon…
De Unisphere ten tijde van de tent…
De Unisphere ten tijde van de ten…
De globe is perspectivisch wat mis…
De globe is perspectivisch wat mi…
De Unisphere ten tijde van de tent…
De Unisphere ten tijde van de ten…
Corona Park New York City - NY
photo by: mdalamers