De Triboro Bridge is niet meer......

New York Travel Blog

 › entry 206 of 1090 › view all entries
Gouverneur David Paterson opent samen met weduwe Kennedy de hernoemde brug. (foto website AM New York)

De Triboro Bridge... Hoe vaak heb ik hem in dit weblog wel niet genoemd. De bouw van deze elegante brug werd in 1929 gestart en kwam direct daarop door de financiële crisis stil te liggen tot 1932. In 1936 werd de brug geopend. De naam, Triboro (of officiëler Triborough Bridge), zegt exact wat de brug doet, namelijk drie boroughs van New York; Bronx, Queens en Manhattan verbinden.

Als ik uit het raam van mijn woonkamer kijk zie ik de maestueuze brug liggen, boven Hells Gate, het stuk water waar het Long Island Sound, de Harlem River en de East River op elkaar botsen.

Anyway, zoals de titel zegt, de Triboro Bridge is niet meer..... Niet dat hij is afgebroken, of ten prooi is gevallen aan Ome Osama zijn terreur of zo. Neen, de brug is hernoemd en heet nu RFK Bridge, of officiëler, Robert F. Kennedy Bridge. Genoemd naar de broer van JFK, die in diens kabinet minister was. RFK was later senator voor New York State en dat heeft hem deze brug opgeleverd.

Ik vind Triboro nog steeds een mooiere en betere naam. En het renamen van de brug kost maar liefst 4 miljoen dollar. Men zegt dat als RFK dat geweten had hij zich in zijn graf om zou draaien....

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Gouverneur David Paterson opent sa…
Gouverneur David Paterson opent s…
New York
photo by: herman_munster