De Triboro Bridge (aka RFK Bridge)

Wards Island New York NY Travel Blog

 › entry 301 of 1090 › view all entries
Triboro Bridge

The 4th of July. Liberation day. Vandaag geen uitstapje upstate want ik mag nog steeds op Sally passen (zie vorige entry). Ik had oorspronkelijk een Avenue Hike met haar willen lopen. Maar die zijn gemiddeld 15 km enkele reis. En aangezien Sally niet in de Subway mag zouden we er dus twee moeten doen, ruim 30 km leek me wat veel voor het brave hondje.

Maar, er is ook nog steeds mijn Bridge Project, ik loop immers alle bruggen van Manhattan af. En de grote Triboro Bridge had ik nog nooit bewandeld. Ik had er ooit al wel eens wat over geschreven (zie hier) omdat ik het belachelijk vind dat ze deze geweldige brug gernamed hebben naar RFK Brug.

De veel oudere (1916) Hell's Gate Bridge. De brug in Sydney is op deze rug gebaseerd
Ik bedoel, de Brooklyn Bridge brengt je naar Brooklyn, de Manhattan Bridge brengt je naar Manhattan, de Williamsburg Bridge brengt je naar Williamsburg,  de Queensboro Bridge brengt je naar Queens, en de Triboro Bridge bracht je naar de drie boroughs (Bronx, Manhattan en Queens). De RFK Bridge brengt je niet naar Robert F. Kennedy, althans dat is niet de bedoeling daar de beste man al enige tijd dood is.

De Triboro Bridge is eigenlijk een drie-eenheid van bruggen die allen samenkomen op Randall's Island en Ward's Islands. De brug naar Manhattan is met 94 meter lengte de kortste en minst hoge. De tak over de East River, naar Queens, is met 421 meter de langste en met 44 meter boven het water de hoogste van het trio.

Sally
De eerste plannen voor de brug dateerden uit 1916. In 1925 was er pas funding en de bouw startte op de dag van de beurscrash in 1929. Hierdoor lag alles lang stil en kon de brug pas in 1936 geopend worden. Met de huidge tolprijs (USD 5.50 per auto moet hij met 200.000 auto's per dag dagelijks ruim 1.1 miljoen dollar in het laatje brengen.

Sally en ik hadden al een flinke wandeling achter de rug om via de Manhattan poot van de brug op Ward's island te komen, dat eiland zelf is al flink groot. Voor Sally was het denk ik een weinig interessante wandeling, want wie laat hier nu zijn hond uit? Niemand. Dus er was niet veel te snuffelen. De brug zelf was al helemaal niets, de voetgangers corridor was op hond-hoogte een betonnen geul. Niet echt lek om twee maal 421 meter overheen te lopen. Voor mijzelf was het welinteressant, ik had een prachtige view op Manhattan en de East River die 44 meter onder ons door stroomde.

Nog een inspanning, Marcus Garvey Park
Het vreemde is dat de wandel corridor de gehele wandeling volledig overdekt was met gaas. Zo wordt een zelfmoordpoging voor eenieder uitgesloten. Echter, tot je op de brug boven de rivier komt, hier is de reling bijna laag te noemen en ontbreekt elke vorm van tot inkeer komend gaas. Vreemd.

De rest van de Hike was weer een genot voor Sally. Want we kwamen verder op het eiland veel 4th of July vierende mensen (met andere honden) tegen. Via de 103rd Street voetgangersbrug togen we weer naar Manhattan om via Central Park en het Marcus Garvey Memorial Park terug te keren in de Sally residence. Toch zeker weer 15 kilometer. Sally had het wel gehad. In de lift ging ze zelfs liggen, zo moe was ze.

Meer foto's hieronder!

 

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Triboro Bridge
Triboro Bridge
De veel oudere (1916) Hells Gate …
De veel oudere (1916) Hell's Gate…
Sally
Sally
Nog een inspanning, Marcus Garvey …
Nog een inspanning, Marcus Garvey…
Op Randalls Island, onder de Manh…
Op Randall's Island, onder de Man…
Begin van de walkway naar de Queen…
Begin van de walkway naar de Quee…
View vanaf de Triboro Bridge
View vanaf de Triboro Bridge
Triboro Bridge
Triboro Bridge
Triboro Bridge
Triboro Bridge
View op Manhattan vanaf de Triboro…
View op Manhattan vanaf de Tribor…
Triboro Bridge
Triboro Bridge
Hoezo RFK Bridge? Triboro(ugh) Bri…
Hoezo RFK Bridge? Triboro(ugh) Br…
Sally op Wards Island voor de Tri…
Sally op Ward's Island voor de Tr…
Vermoeide Sally
Vermoeide Sally
Vermoeide Sally
Vermoeide Sally
Wards Island foot bridge
Ward's Island foot bridge
Conservatory Garden, Central Park
Conservatory Garden, Central Park
Wards Island New York NY
photo by: mdalamers