De PATH train

New York Travel Blog

 › entry 251 of 1090 › view all entries
De terminal op 33e straat

Bijna iedereen die New York wel eens bezocht heeft kent de New York Subway. Zelfs velen die de stad nog nooit gezien hebben zullen de beroemde metro kennen, want de subway is zo verweven met New York City dat hij in vele films figureert of zelfs een hoofdrol speelt. En neen, ook deze log wordt wéér niet de beloofde weblog over de New York City Subway.

Wat velen niet weten is dat er nog een tweede metro in New York geëxploiteert wordt. Niet door de beruchte MTA (zie hier) maar door een onafhankelijke organisatie, The Port Authority of New York and New Jersey. De trein heet de PATH train.

De PATH train ziet er ongeveer zo uit als de NYC subway
PATH staat voor Port Authority Trans Hudson, en dat geeft direct aan wat deze metro doet. Hij verbindt New York (Manhattan) via een tunnel (eigenlijk meerdere tunnels) onder de Hudson met New Jersey. Er zijn 6 stations in Manhattan en 7 in New Jersey. Een handig overzicht geeft deze kaart.

De eerste plannen voor de PATH train waren er al rond 1874, nog voor de New York City Subway lines. De constructie begon in 1890 maar door diverse tegenslagen kwam de bouw in 1900 alweer stil te liggen. De bouw week ook behoorlijk af van de New York Subway systemen. Hier werden namelijk vor één lijn twee tunnels gegraven, één tunnel per rij-richting. De NYC subway werd aangelegd in een opengegraven en later weer afgedekte bouwput.

In 1908 reed de eerste trein, de lijn heette toen nog HRM, (Hudson Manhattan Railroad).

Het station Pavonia-Newport, dat vroeger Erie (vandaar de E op de pijlers) heette
Vrijwel direct daarna werd de service nog uitgebreid naar het Noorden van Manhattan tot de 33e straat, en naar het westen in New Jersey. Vanuit de Hudson Terminal, een station dat op de plek lag waar nu Ground zero ligt lageen tweede lijn naar New Jersey.

Vanaf 1950, mede door de constructievan de Holland Tunnel (auto tunnel) liep het aantal reizigers terug en ging de HRM failliet. Suggesties aan de Port Authority of NY&NJ om de lijn te runnen werden niet met enthousiasme begroet. Na lang onderhandelen besloot de Port Authority of NY&NJ de lijn over te nemen nadat ze in ruil daarvoor twee grote torens mochten bouwen op de plek van de Hudson Terminal. Jawel, de torens van het World Trade Center! Nadat de realisatie van dit project werd ook een nieuw station (WTC) gebouwd dat de Hudson Terminal verving, en dat pal onder het WTC lag. Hoewel de 9/11 ramp dit station niet verwoestte heeft die lijn toch twee jaar stil gelegen.

De uitgang van het gerenoveerde WTC station
Als je nu aan komt op het WTC station kom je inderdaad weer midden in de bouwput aan.

Enfin, aangezien het vandaag geen mooi weer zou worden besloot ik een groot shopping center in New Jersey uit te gaan proberen. Je kunt er simpel met de PATH thain komen. En zo maakte ik vandaag kennis met deze relatief onbekende metro-lijn die de stad New York op diverse manieren zeer veel historie gegeven heeft.

Meer foto's hieronder. Lees ook hieronder verder wat ik in New Jersey gedaan heb. Voorde echte die hards hier nog een link met zeer veel info over de PATH en zijn geschiedenis. Deze fake-tekst heb ik toegevoegd om net iets meer regels te genereren zodat deze rare website toestaat dat de bijgesloten foto ook vertoond wordt. Deze fake-tekst heb ik toegevoegd om net iets meer regels te genereren zodat deze rare website toestaat dat de bijgesloten foto ook

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
De terminal op 33e straat
De terminal op 33e straat
De PATH train ziet er ongeveer zo …
De PATH train ziet er ongeveer zo…
Het station Pavonia-Newport, dat v…
Het station Pavonia-Newport, dat …
De uitgang van het gerenoveerde WT…
De uitgang van het gerenoveerde W…
Ook van binnen ziet de PATH train …
Ook van binnen ziet de PATH train…