Cursus bij prof. Sam

New York Travel Blog

 › entry 67 of 1090 › view all entries
The Grace Building aan Bryant park

Het was door Presidents day al een korte week. Deze werd echter qua office-aanwezigheid nog eens extra bekort door mijn eerste cursus in de US. Samen met collega's Jocelyn, Byron en Anthony had ik het genoegen om deel te mogen nemen aan tweedaagse cursus SQL.

Hoewel ik wel veel met SQL (Structured Query Language) werk is dat eigenlijk altijd vrij basic, en nu ik mijn grote vraagbaak meneer Cameron niet meer heb, hoopte ik met deze cursus wat meer verdieping te kunnen vinden.

Een grappig toeval is dat de cursus gegeven werd door new Horizons, de trainings-instantie waar ik in Nederland voordat ik bij ABP in dienst kwam ook al diverse opleidingen gevolgd had. Die new Horizons zit op de Furkabaan in Utrecht, pal achter mijn toenmalige huis. Deze New Horizons zit in het prestigieuze Grace Building aan het prachtige Brant Park, met uitzicht op de imposante Empire States Building en de statige Library.

The Grace Building aan Bryant park
  (Wat klinkt dit Hyacinth Bouquet-achtig).

Het kantoor is werkelijk prachtig, maar daarmee was dan ook wel alles gezegd want de klaslokalen bevonden zich diep in de catacomben des lokaties. Diep, donker, atoomvrije bunker achtig.......

Onze docent was een remarkable persoonlijkheid. Hij noemde zichzelf Professor Sam, wist erg veel van de materie en kon daar met oog op de praktijk interessant over vertellen. Zo vertelde hij ook dat je als database administrator een federale boete van 500.000 dollar kan krijgen als je (ook per ongeluk) data wist die de federale overheid nodig heeft.

Een nadeel was dat de man er wel een heel aparte manier op na hield om de mensen te behoeden voor het in slaap vallen. Namelijk, als iemand een goede vraag gesteld had, of het juiste antwoord op een van zijn vragen gegeven had, dan was zijn reactie steevast: "Good job! Give him a hand!" waarop bijna de gehele klas braaf uitbarste in een donderend applaus. Heel apart!

Even was ik bang dat dit de amerikaanse manier van cursus geven zou zijn, maar gelukkig liet collega Byron weten dat hij dit maar niets vond. Erg subtiel en humoristisch was zijn reactie toen hij een "Big hand!" kreeg door op droge wijze te zeggen: "Thank you! I take tips too!"

Ik heb best veel geleerd en nog twee mooie certificaten aan de cursussen overgehouden. En omdat prof. Sam beëdigd docent is heb ik hiermee, mocht ik dat ooit nog eens gaan doen, mijn eerste studiepunten voor een van de universiteiten van New York binnen.

"Give me a big hand!"

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
The Grace Building aan Bryant park
The Grace Building aan Bryant park
The Grace Building aan Bryant park
The Grace Building aan Bryant park
New York
photo by: herman_munster